29 maart 2023

CDA zet vraagtekens bij opvang Nera

Vluchtelingen zijn mensen zoals wij allemaal én ze moeten worden opgevangen op een manier die hen recht doet en die de gemeenschap recht doet. Met perspectief, in verbinding en samen met onze inwoners. Wij hebben twijfels over deze opvanglocatie; ver van de bewoonde wereld zonder, verbinding met de gemeenschap.

We vinden dat de gemeente verantwoordelijkheid moet nemen naar vreemdelingen die een veilige plek zoeken in Nederland. En net als alle andere gemeenten moeten we een redelijke bijdrage leveren. Wij denken echter dat 350 een te groot aantal is voor de omvang van onze gemeente en voor de Horstermeer.

Ook vragen wij ons af of de gemeentelijke organisatie van Wijdemeren een project van dergelijke omvang aan kan. Op dit moment ligt er veel stil. Er wordt bijvoorbeeld niet gebouwd voor onze jongeren. Alle energie zal gaan naar deze opvang.

Wij zijn bang dat de gemeente dit simpelweg niet kan en er geen middelen voor heeft om deze opvang in goede banen te leiden. Wij zijn voor een opvang van een omvang die past bij de grootte van onze gemeente, met mogelijkheden voor asielzoekers en in verbinding met de gemeenschap. Daarbij is het belangrijk goed te kijken naar wat de gemeente op dit moment aan kan.

Rosalie van Rijn, namens de CDA fractie Wijdemeren

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.