10 september 2017

Drie prominente agrariërs gaan in gesprek met lokale boeren en politici voor wat meer gezond boerenverstand in de politiek!

Om meer gezond boerenverstand in de politiek te krijgen organiseert het CDA een discussiebijeenkomst voor boeren en politici op maandag 18 september a.s. in de Meentboerderij, Melkmeent 19 in Hilversum. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeentelijke afdelingen van het CDA in de Gooi en Vechtstreek in samenwerking met LTO-Noord en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, ook voor niet-leden van LTO en CDA.

Volgend jaar zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraden. Lokale politici zijn vooral aan zet bij wijzigingen van bestemmingsplannen. Met meer kennis over boerenbedrijven kunnen ze daar met gezond boerenverstand beter over beslissen. En dat is hard nodig om ook in de toekomst nog koeien in onze regio te behouden.

De Gooi en Vechtstreek kent relatief kleinschalige boerenbedrijven. Supergrote megastallen kennen we niet en zijn ook niet te verwachten. Van het vee loopt in onze regio zelfs 96% buiten. Maar we moeten boerenbedrijven niet op slot zetten. Binnen de bestemmingsplannen moet ruimte blijven voor een gezonde bedrijfsvoering.

Agrariërs aan het woord

Drie prominente agrariërs gaan in gesprek over de stikstofproblematiek, de natuurplannen van de provincie en de regelgeving uit Haarlem, Den Haag en Brussel.

  • Maurits von Martels, CDA Tweede Kamerlid,
    stond op plek 44 bij de verkiezingen, maar kwam met 21.000 voorkeursstemmen in de Kamer. Hiervoor was hij melkveehouder en wethouder in de gemeente Dalfsen.

  • Willemien Koning-Hoeve, CDA Statenlid Noord-Holland,
    heeft samen met haar man kinderen een melkveebedrijf in Oudkarspel. Hiervoor was zij raadslid en fractievoorzitter in Langedijk.

  • Albert Hooijer, bestuurslid LTO Noord-Holland,
    heeft samen met zijn vrouw een melkveebedrijf met recreatie als nevenactiviteiten in Weesp.

Meentboerderij

De Meentboerderij in de Hilversumse Meent is een goed voorbeeld van een modern agrarisch bedrijf met een recreatieve, educatieve en zorgfunctie. Naast het melkveebedrijf is een kinderboerderij met theeschenkerij gevestigd. Daar zijn ook de boomgaard en een uitgebreide bloemen- en groentetuin te vinden, waar mensen met een beperking, inwoners van de wijk en scholieren aan meewerken.

Gratis toegang
(ook voor niet-leden LTO en CDA)

Aanmelden (hoeft niet/mag wel*):

Mail naar: info@wijdemeren.cda.nl

*) In verband met de catering en grootte van de zaal stellen wij aanmelding op prijs.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.