22 december 2018

De wethouder over ... vooruit en terug kijken

Hallo allemaal, 

Wat gaat de tijd toch snel. Het is december en we sluiten 2018  bijna af, een nieuw jaar staat weer voor de deur. 
December is voor vele van ons een tijd om terug en vooruit te kijken. We kijken terug op het jaar dat achter ons ligt en kijken vooruit naar het nieuwe jaar. 

Voor mij was 2018 een heel mooi jaar. Een jaar vol in het teken van het CDA. Een jaar met verkiezingen en daarna de start van een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waar ik tot de dag van vandaag nog geen seconde spijt van heb. Makkelijk was het niet altijd en spannend was het ook met regelmaat. Ook was het vaak heel leuk en heb ik vele mooie en liefdevolle gesprekken gevoerd in 2018. Ik doel dan niet op mijn vergaderingen in het gemeentehuis maar op de gesprekken met een ieder die zijn verhaal aan mij wilde vertellen de afgelopen tijd. Ik ben dankbaar voor deze gesprekken want politiek is voor mij dicht bij deze verhalen blijven.  Gelukkig heeft mijn nieuwe baan niet al tijd tijd in 2018 opgeslokt. Ik kijk ook terug op een mooi jaar met familie en vrienden. Er is in 2018 weer veel gelachen en soms gehuild zoals dat er allemaal bij hoort in een mooi jaar! 

Ik besef me heel goed dat het jaar dat achter ons ligt niet voor iedereen een mooi jaar is geweest. Er zijn mensen die met verdriet en pijn terugkijken op 2018. Het met zin en enthousiasme  starten van een nieuw jaar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook dat is de maand december. Een periode waarbij we stil staan bij minder mooie momenten. Hopelijk kijken we om naar een ieder waar het afgelopen jaar geen of minder mooi jaar is geweest. 

En dan het jaar 2019. Mijn eerste echte volledige jaar als wethouder (er van uitgaan dat ik dit jaar vol mag maken, tja politiek blijft onzeker). Een jaar waar ik aan de slag mag gaan en het verschil hoop te maken op mooie thema's als eenzaamheid, jeugdzorg, wonen en natuurlijk de kracht van onze dorpen. Een jaar waar ik weer een hoop mooie en liefdevolle gesprekken hoop te voeren. Een jaar waarin ik hoop een leuke vent tegen het lijft te lopen. Een jaar waarin weer veel gelachen mag worden en soms gehuild zoals dat allemaal hoort bij een mooi jaar!  Dit alles kan ik niet alleen en gelukkig hoeft dat ook niet want samen met een fantastische fractie, de mooie club van het CDA Wijdemeren en een hele hoop familie en vrienden ben ik ervan overtuigd dat we van 2019 weer een mooi jaar kunnen maken, MET ELKAAR!

Rosalie van Rijn

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.