15 april 2019

In memoriam: Henk Stuyver

Kort voor zijn overlijden is Henk Stuyver benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ossel kwam bij hem thuis aan zijn ziekbed om het lintje opspelden.

Voor vele verenigingen en evenementen heeft de heer Stuyver zich ingezet. Bijvoorbeeld de beroemde kerkenveilingen van de Antonius parochie in Kortenhoef, de biljartvereniging in Ankeveen en de Katholieke bond voor ouderen in Wijdemeren. Ook was hij medeoprichter van ASV en de carnavalsvereniging in Ankeveen. Niet te vergeten natuurlijk de tomeloze inzet voor voor de Horstermeer, waar hij optrad als de president van de republiek Horstermeer!

Ook binnen het CDA heeft hij verschillende functies bekleed. Voor CDA ’s-Graveland was hij penningmeester. Na de herindeling is hij ook bestuurslid geweest voor CDA Wijdemeren.

We blijven Henk herinneren als een zeer sociaal en actieve CDA’er, die altijd opkwam voor de mindere in de samenleving. Henk bleef tot voor kort de ledenvergaderingen en andere activiteiten bezoeken. Daar liet hij ook zijn stem horen over de begroting en jaarrekening van onze afdeling. Maar vooral ook over het sociale gezicht van het CDA.

Een terechte bekroning voor al het werk Henk Stuyver heeft verzet voor de samenleving.

Op 18 maart jl., ongeveer drie weken na het ontvangen van zijn koninklijke onderscheiding is Henk Stuyver overleden. Afgelopen week hebben wij afscheid genomen. Bij de eucharistieviering werden de voor hem toepasselijke woorden gezongen:

Niemand leeft voor zichzelf,

Niemand sterft voor zichzelf.

Wij leven en sterven voor God onze Heer:

Aan Hem behoren wij toe!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.