29 juni 2020

Nieuwe voorzitter voor CDA Wijdemeren

In de ledenvergadering van 26 juni jl. is Esther de Haan-Luijer (39) unaniem verkozen tot voorzitter van CDA Wijdemeren. “We zijn blij dat de vacature is ingevuld” aldus Jan Verbruggen, fractievoorzitter van de lokale CDA afdeling. “Met een ervaren kracht kunnen we de tijd naar de verkiezingen (2022) goed voorbereiden”.

Met Esther haalt CDA Wijdemeren een ervaren kracht binnen. Al op 18 jarige leeftijd werd zij bestuurslid van het CDA in ’s-Graveland. Van 2002 tot en met 2009 heeft zij ook in de gemeenteraad van Wijdemeren gezeten. Daarna heeft zij de politiek wat losgelaten, maar op de achtergrond altijd op de hoogte gebleven.

In het dagelijks leven runt de echte Kortenhoefse haar eigen bedrijf in HR Projectmanagement. Zij helpt grote organisaties met het op orde brengen van hun HR-processen en systemen, met name veel in de overheid, zorg en het onderwijs. Natuurlijk is zij  primair de vrouw van Alex en trotse moeder van Suus, Job en Isa.

Esther de Haan is de opvolger van Barry Rooimans, die in oktober vorig jaar de zetel van Dik van Enk opvulde in de Wijdemeerse gemeenteraad. Esther: “Het CDA zit in mijn DNA verweven”. Daarom heeft zij zich met veel plezier kandidaat gesteld om, samen het CDA in Wijdemeren op de kaart te houden! “Ik ben blij dat ik de kar mag gaan trekken en ik kijk uit naar de mooie initiatieven, programma’s en ideeën die we met elkaar in gang gaan zetten. Met elkaar, om aan de gemeente te bouwen waar ik zo trots op ben” aldus de kersverse voorzitter!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.