15 december 2021

Rosalie van Rijn aanvoerder CDA Wijdemeren

Rosalie van Rijn, de huidige wethouder, wordt de lijstaanvoerder bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Tijdens de drukbezochte digitale algemene ledenvergadering van het CDA is zij unaniem op de eerste plek gezet. Van Rijn is sinds 2014 actief als CDA-raadslid. Vanaf 2018 is zij wethouder sociaal domein en wonen. 

Op de kieslijst wordt Rosalie gevolgd door nieuw talent en ervaring: Peter Heeren (2), Jan-Willem Nienhuis (3), Barry Rooimans (4). Erik Korpershoek (5), Stijn Visee (6), Hetty Kastelein (7), Dik van Enk (8), Frank van Ruitenbeek (9), Bas Kers (10), Eric Torsing (11) en Jan Verbruggen (12). Huidige fractievoorzitter Jan Verbruggen en raadslid Eric Torsing hebben aangegeven actief betrokken te blijven bij CDA Wijdemeren.  

Midden in de samenleving  

CDA-afdelingsvoorzitter Esther de Haan-Luijer: 'We hebben een fantastische lijst met 50 kandidaten samengesteld. Een mooie mix van ervaring en nieuwkomers met een goede spreiding over de dorpen. Alle leeftijdsgroepen worden vertegenwoordigd, van tieners en twintigers tot 90-ers én alles wat daartussen zit; iedereen heeft een plek op de lijst! Net als dat in de gemeente dat ook het geval is. Onze lijst die laat zien dat het CDA breed gedragen wordt in alle dorpen van Wijdemeren. Alle kandidaten hebben een groot hart voor onze dorpen, staan er midden in en/of hebben hun sporen verdiend. Onze kandidaten zijn volop actief in het verenigingsleven, scholen, kerken, stichtingen. Zeer trots ben ik op het grote aantal ondernemers op onze lijst.   

Het CDA Wijdemeren heeft een TOPteam klaar staan voor de komende jaren!   

Goed voor onze mooie dorpen 

Tijdens de ledenvergadering is ook het CDA-programma 2022-2026 vastgesteld. Rosalie van Rijn: 'In het programma voor de komende raadsperiode staan de kracht en eigenheid van onze dorpen centraal. Wij willen vol ambitie en daadkracht door op het ingezette beleid van de afgelopen jaren. Op allerlei terreinen is er veel bereikt, maar het werk is nog niet af. Met elkaar willen wij daarvoor de handen uit de mouwen steken. Kandidaten met capaciteiten, kennis en met ondernemersgeest die de gemeenteraad goed kan gebruiken. Met deze lijst waarborgen wij ervaring en geven wij ruimte aan nieuw talent. Een uitstekend team dat wij inzetten in het belang van onze inwoners, ondernemers en verenigingen.'  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.