16 februari 2022

Kom in gesprek met Tweede Kamerlid Derk Boswijk over land- en tuinbouw

Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) komt vrijdag 18 februari naar IJsselmuiden toe om samen met boeren, tuinders en andere belangstellenden te praten over de toekomst van de land- en tuinbouw. Iedereen is om 10.30 uur welkom bij IJsselgrow, Hagendijk 4 in IJsselmuiden.

De zorgen zijn groot bij veel agrariërs. De stikstofcrisis en (hoge) energieprijzen zorgen voor uitdagingen bij boeren en tuinders. “Het zijn de hete hangijzers van dit moment”, zegt kandidaat-raadslid Henk Selles. “Het is van groot belang dat Derk Boswijk de signalen vanuit de lokale land- en tuinbouw meeneemt naar Den Haag. Boeren en tuinders verdienen een goed toekomstperspectief.”

Tuinder Wout Limburg, tevens lijstduwer van CDA Kampen, is bereid om Boswijk te ontvangen bij de komkommerkwekerij die hij met zijn zonen runt. “Wij zijn blij dat Derk Boswijk aangeboden heeft om naar IJsselmuiden te komen. Het is van het grootste belang dat hij als landbouwwoordvoerder van het CDA uitleg komt geven over de plannen voor land- en tuinbouw van de regering”, aldus Limburg.

Alle boeren, tuinders en andere belangstellenden zijn vrijdag 18 februari om 10.30 uur hartelijk welkom bij IJsselgrow, Hagendijk 4 in IJsselmuiden. Tweede Kamerlid Hilde Palland (CDA) uit Kampen is ook aanwezig om te spreken over lokale uitdagingen, zoals overname van familiebedrijven en arbeidsmarktkrapte. Daarnaast zullen namens CDA Kampen onder andere kandidaat-raadsleden Henk Selles en Jacolien van de Wetering deelnemen aan het kringgesprek.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door CDA Kampen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.