28 januari 2022

CDA-Capelle appel voor een tijdelijke thuis voor vluchtelingengezinnen in Capelle

Het CDA is blij dat het college tijd heeft genomen om te zoeken naar een geschikte locatie voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen in een leeg kantoorpand aan de Barbizonlaan 50. Dit in navolging van de aangenomen motie en het landelijke verzoek aan gemeenten om tijdelijk een aantal plekken te realiseren om de nood te ledige bij de overvolle aanmeldlocaties. De nu gekozen tijdelijke locatie gaat niet ten koste van woningen, waar bijvoorbeeld onze thuiswonende jongeren al zo lang op moeten wachten.

Het Algemeen Dagblad vond het een pikant detail “een CDA burgemeester”. Het CDA-Capelle ervaart in de dagelijkse praktijk dat de burgemeester boven alle partijen staat. Wel zijn wij blij dat Capelle een CDA burgemeester heeft met van huis uit het christendemocratische gedachtegoed,  solidariteit, medemenselijkheid en barmhartigheid. En vanuit die waarden samen met het college tot dit voorstel heeft kunnen komen.  Onze waardering hiervoor, het zal niet gemakkelijk zijn geweest, gaat uit naar het college van burgemeester en wethouders.

Naast het voldoen aan onze taakstelling tot het huisvesten van statushouders biedt het Capelse CDA ook ruimte voor tijdelijke opvang van vluchtelingen die door oorlog en geweld hun vaderland moesten ontvluchten. Hierbij gesteund door de bereidheid van velen, zoals kerken en maatschappelijke organisaties, om te helpen vluchtelingen een thuis te bieden ook in Capelle aan den IJssel.   

Het CDA doet dan ook een dringend appel op de andere fracties – die op voorhand tegen waren- om in de raadsvergadering van 7 februari voor dit voorstel te stemmen. Hiermee bieden we vluchtelingengezinnen een warm –tijdelijk- thuis ook in Capelle. Laat zien dat Capelle, in tijden van nood,  een gemeente is met een hart waar een ieder permanent of tijdelijk welkom is.   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.