De wijken van Capelle kenmerken zich door hun specifieke ligging en de daarmee samenhangende omsluiting van wegen. Eigen, grote doorgaande wegen; provinciale –en rijkswegen; spoorwegen en watergangen.  Kortom van wijk tot wijk liggen er soms behoorlijke barrières. Elke wijk heeft een eigen ‘gezicht’. Schenkel wordt gekenmerkt door een breed sportief hart. Een sportpark dat voor vele Capellenaren bekend terrein is. Een plek waar soms de overwinning met groot gejuich wordt gevierd of stilletjes met pijn in het hart en verdriet de sportplek verlaten wordt. Voor de wijde omtrek is Schenkel ook een heel belangrijk gebied, in het noordelijke deel van de wijk op de grens met Rotterdam ligt het IJssellandziekenhuis. Net als het sportpark een plek vol emoties.

Rond het, toch nog altijd vrij nieuwe IJssellandziekenhuis, is een ruime woonwijk gebouwd. Het zuidelijke deel heeft twee gezichten: een gebied met bescheiden hoogbouw, een locatie van Pameijer en een gezondheidscentrum voor de wijk Schenkel. Oostelijk hiervan een opmerkelijk deel van Schenkel: de Bloemenbuurt. Deze buurt heeft een aantal jaren geleden de status ‘beschermd Dorpsgezicht’ gekregen met daarin opgenomen Gemeentelijke Monumenten. De Bermweg met winkelcentrum De Luifel met zijn eigen winkelstand mag niet onvermeld blijven. Hier geen ketens, maar eigenaren winkeliers. Hardwerkende mensen met een heel eigen inbreng in deze wijk. Ook lokaal in Schenkel is aantrekkelijke bewinkeling beschikbaar. Bekend is de Schenkelmarkt rond het centrum aan de Wingerd. Voor de groenliefhebbers is het natuurlijk ook een toplocatie. Op twee plekken is onder de drukke Capelseweg een fiets- en voetgangerstunnel die Schenkel direct verbindt met het Schollebos. Schenkel, je vindt er alles!

CDA contactpersoon Schenkel: Heeft u vragen of wilt u het CDA iets meegeven, mail dan naar onze fractievoorzitter Jolanda den Engelsman [email protected]  Of volg ons via twitter, facebook en Instagram @cdacapelle

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.