’s Gravenland is een woonwijk in het westen van Capelle aan den IJssel en grenst aan de wijken Middelwatering, Capelle-West, Fascinatio en aan de Rotterdamse wijken Kralingseveer en Prinsenland. In 1991 is de bouw van deze wijk gestart en inmiddels is te kenmerken als een rustige en zeer populaire woonwijk met alle benodigde voorzieningen in de nabijheid zoals de Puccinipassage, basisscholen, gezondheidszorg, metrostation ‘Capelsebrug’ en uitvalswegen richting Rotterdam en Utrecht (A16/A20).  

’s Gravenland staat in het teken van muziek, ook wel genoemd de muziekbuurt. Zo zijn de straten vernoemd naar componisten en dit uit zich bijvoorbeeld in een brug in de vorm van een piano en zijn de rotondes gekenmerkt met een muziekinstrument, zoals een harp of een gitaar. Een goede mix van woonsamenstelling in de wijk ’s Gravenland zorgt niet alleen voor diversiteit in de populatie, maar ook de soort woningen. 

Het CDA wil graag aandacht voor de bereikbaarheid in en uit ’s Gravenland. De drukke verkeersaders (Abraham van Rijckevorselweg, Capelseplein, Hoofdwegplein, enz.) vragen om maatregelen om de verkeersdrukte te verminderen. Het CDA wil graag nadenken over mogelijke oplossingen. En ook onderzoeken welke verbeteringen op de buslijnen van en naar metrostation Capelsebrug nog nodig zijn.

Het CDA wil zich graag inzetten voor een betere vorm van samenwerking tussen de WOP ‘s Gravenland, de gemeente en de buurtcentra. Het is belangrijk dat burgerparticipatie zorgt draagt voor maatschappelijke lokale initiatieven op verschillende terreinen. Streven naar verbinding, ontmoeting en sociale contacten om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen.

De wijk is een kindvriendelijke buurt met diverse speelplaatsen. De kinderen verdienen een veilige en uitdagende leefomgeving. Het CDA pleit voor strengere handhaving van verkeersovertredingen in kinderrijke buurten en in de omgeving van (sport)parken. Het CDA vindt het belangrijk dat een gezin en werk goed te combineren zijn. Graag wil het CDA kijken naar flexibelere openingstijden en een betere aansluiting tussen school en buitenschoolse opvang.

Heeft u vragen of wilt u het CDA iets meegeven, mail dan naar ons burgerraadslid Arjan Benard [email protected]  Of volg ons via twitter, facebook en Instagram @cdacapelle

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.