Capelle-West is een wijk aan de westkant van Capelle aan den IJssel, welke gelegen is tussen de andere Capelse wijk ’s Gravenland, de Hollandse IJssel en de Rotterdamse wijk Kralingseveer. Capelle-West is opgebouwd eind 19e-, begin 20e eeuw en bestaat uit de 3 woonbuurten; de Kleine Zeeheldenbuurt/De Loedt, het centrum van West en de Redenbuurt. De buurten hebben elk hun eigen karakter binnen de wijk. De woonbuurten zijn voor het overgrote deel allemaal opgebouwd uit rijtjeswoningen met smalle straten. Hierbij zijn in de huidige tijd in sommige wijken de parkeerfaciliteit een aandachtspunt. Verder kenmerkt de wijk zich door een wat dorps karakter binnen de gemeente, dit wordt versterkt door een eigen winkelstraat in het centrum van de wijk waar een groot gedeelte van de inwoners regelmatig komt voor de slager, bakker, groenteboer e.d.

Ook is de wijk erg betrokken met de wijk ’s Gravenland waar zich winkelcentrum de Puccinipassage, een huisartsenpraktijk en de apotheek bevinden. Hier komen veel inwoners van Capelle-West en de Rotterdamse wijk Kralingseveer voor hun dagelijkse boodschappen. Daarnaast bevinden zich hier ook pinautomaten en PostNL afleverpunten, welke in Capelle-West beperkt of niet aanwezig zijn. Dit is echter wel een aandachtspunt binnen de wijk aangezien de wijk onderhevig is aan vergrijzing, wat er dus voor kan zorgen dat er vereenzaming optreed onder de oudere inwoners van de wijk. Welke niet meer in staat zijn om naar de aangrenzende wijken te gaan voor hun inkopen en dagelijkse boodschappen welke binnen de eigen wijk niet te realiseren zijn. Hiervoor vind het CDA het belangrijk dat binnen de wijk west de bereikbaarheid van faciliteiten binnen de eigen wijk. Maar ook de verbinding met de aangrenzende wijken goed gerealiseerd is, blijft en waar nodig verbeterd wordt. Daarnaast blijft het ondanks het dorpse karakter van de wijk ook een aandachtspunt om te zorgen voor voldoende ontmoetingsplekken voor alle leeftijden.

CDA contactpersoon Capelle-West: Heeft u vragen of wilt u het CDA iets meegeven, mail dan naar ons burgerraadslid Arjan Benard [email protected]  Of volg ons via twitter, facebook en Instagram @cdacapelle

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.