18 mei 2021

CDA haalt EPP Congress naar Rotterdam

Het CDA is trots en blij om aan te kondigen dat onze partij dit jaar het internationale congres van de Europese Volkspartij mag hosten: het EPP Congress.

Meer dan een jaar geleden kwam de vraag op tafel: welke partij mag in 2021 het grootste en belangrijkste congres van Europa hosten? Na spannende sollicitatierondes waarin meerdere Europese partijen voor de prijs gingen, kwam het CDA als winnaar uit de bus. We zijn ontzettend blij en trots om aan te kondigen dat onze partij op 16, 17 en 18 november het EPP Congress mag hosten in Rotterdam.

Het congres zal op 16, 17 en 18 november worden georganiseerd in Ahoy Rotterdam, mits de coronamaatregelen het toelaten.
Op het congres komen staatshoofden, ministers, partijleiders, Eurocommissarissen en Europarlementariërs bij elkaar om een christendemocratische toekomstvisie voor Europa vast te leggen. De Europese Volkspartij heeft als grootste partij veel invloed in de Europese politiek en de uitkomst van het congres zal dan ook in heel Europa worden gevolgd. Het CDA zal het congres aangrijpen als een kans om Nederland, Rotterdam en onze partij van onze beste kant te laten zien. De voorbereidingen zijn daarom al in volle gang.

Het EPP Congress wordt georganiseerd door de European People’s Party/EPP (in het Nederlands Europese Volkspartij), de politieke familie van de christendemocraten in Europa. Het CDA is één van de oprichters van de EPP en sindsdien een betrokken lid. Het congres is bedoeld voor alle lidpartijen van de EPP. Denk bijvoorbeeld aan de CDU en de CSU in Duitsland, het CD&V in België en de ÖVP in Oostenrijk. In totaal zijn er 82 partijen lid, afkomstig uit 43 verschillende landen. Elke lidpartij komt met een delegatie van het hoogste niveau naar het EPP Congress, waaronder staatshoofden, ministers, oppositieleiders en partijvoorzitters. Zo waren Angela Merkel en Sebastian Kurz de laatste jaren altijd aanwezig, en ook onder andere de premiers van Griekenland, Noorwegen en Kroatië zijn van de EPP. Een mooie en grote verantwoordelijkheid voor het CDA - en voor Rotterdam - om al deze hoogwaardigheidsbekleders op gastvrije en passende wijze te ontvangen.

De 2021 editie van het EPP Congress wordt met een belangrijke reden georganiseerd: de EPP zal haar gezamenlijke visie op de toekomst van Europa opstellen en presenteren. Het vorige visiedocument komt uit 2012 en is dus aan vernieuwing toe, want er is sindsdien veel veranderd in de wereld. Aangezien de EPP de grootste politieke familie in Europa is, gaat het nieuwe visiedocument grote invloed hebben op de toekomstige koers van onze Europese Unie.

https://www.cda.nl/eppcongress?&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=21_AC_na_weeknieuwsbrief15mei_email_01_GI_NL&utm_term=https%3a%2f%2fwww.cda.nl%2feppcongress&utm_id=5520685&sfmc_id=112180791&hem=927798107f79d03bd6891a3811b4497a15ada8d398f3b3235d07469a3035c9df

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.