15 april 2022

Verslag verkenner coalitie 2022-2026

Donderdag 14 april heeft de gemeenteraad het rapport van de verkenner besproken. In dit rapport komt naar voren dat de voorkeursvariant van de verkenner is om met Harderwijk Anders, Christen Unie, D66 en CDA de gesprekken voort te zetten om te komen tot een coalitie.

Het CDA is positief over de voorkeursvariant, zoals voorgesteld door de verkenner. Uit ervaring weten we dat een college van vier partijen en 19 zetels, balans en rust geeft in coalitie en college en daar zijn onze gemeente en haar inwoners bij gebaat. Het voorstel van de verkenner om dit te realiseren met vijf wethouders willen wij ook verder onderzoeken.

De komende week gaan we vol vertrouwen starten met de gesprekken met HA, CU en D66 om te kijken of we met elkaar tot een coalitie/college kunnen komen. Er liggen grote uitdagingen voor ons dus het is zaak dat we snel aan de slag gaan. Het CDA wil doorpakken op wonen, afval, duurzaamheid, (verkeers-) veiligheid, zorg, lokale economie, regionale samenwerking en betrokkenheid van onze inwoners.

Link naar rapport van de verkenner.

Link om de vergadering terug te kijken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.