Ledenvergadering

De CDA ledenvergadering vindt aanstaande zaterdag 27 november van 15.00 tot 17.00 plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog, Biezenplein 1.
U kunt de ledenvergadering fysiek bijwonen als u beschikt over een Coronacheck toegangsbewijs (QR-code). We zijn verplicht deze te scannen bij binnenkomst.
Binnen geldt geen verplichting 1,5 meter afstand te houden, maar wij adviseren dit wel te doen. Hiervoor is ook voldoende ruimte in de zaal.

De ledenvergadering zal ook worden uitgezonden via Zoom. Hiervoor dient u zich te registeren via onderstaande link:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0pdO2upzotH9DCT0Nqq8pereDwWGUvr7K1

Pas na aanmelding ontvangt u de zoom-link die u zaterdag nodig heeft om deel te nemen!

De agenda vindt u als bijlage onderaan deze pagina.
 

 

De laatste (Voorjaars) Algemene Ledenvergadering is gehouden op woensdag 2 juni. Hieronder leest u daarvan hier het verslag. De agenda staat onderaan de pagina als link.

Op 2 juni hield het CDA Harderwijk-Hierden haar Voorjaars-Algemene Ledenvergadering (ALV). Omdat deze net te vroeg kwam om fysiek samen te komen, zonden we deze uit vanuit de Regenboog.

Het eerste, huishoudelijke, gedeelte bestond uit een update van bestuur en fractie, financiële zaken en nieuws over de heroprichting van de lokale CDJA-afdeling. Inmiddels bestaat de groep uit 5 jonge nieuwe leden en gaan zij actief nieuwe leden werven. U kunt nu ook hun Instagram pagina volgen: https://instagram.com/cdjahh. De leden stemden in met een nieuwe vorm van laagdrempelig lokaal lidmaatschap; Vriend van het CDA Harderwijk-Hierden. Binnenkort meer hierover op onze website.

In het tweede deel presenteerden de voorzitters van de 3 verkiezingscommissies (Peter, Andrea en Rob) de voortgang van hun plannen. De selectiecommissie heeft de voordracht voor de lijsttrekker afgerond en inmiddels de eerste selectiegesprekken met kandidaat Raadsleden gehouden. Met een tweede groep kandidaten wordt in juli gesproken, waarna de concept top10 aan het bestuur wordt voorgelegd. Op de Najaars-ALV wordt de kandidatenlijst door de leden vastgesteld. De programmacommissie heeft gesprekken gevoerd met diverse personen en organisaties om input op te halen. Ook is een enquete gehouden onder de leden. Daarop hebben meer dan 40 leden gereageerd. Alle input wordt nu omgezet in een concepttekst die rond de zomer klaar moet zijn. Ook over het programma wordt dan op de Najaars-ALV gestemd. De programmacommissie is ook gestart met de voorbereidingen voor de campagne. Tot slot werd Wilco Mazier door de leden unaniem verkozen tot CDA-lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen.

In het laatste deel was 2e Kamerlid Derk Boswijk digitaal te gast. Hij gaf eerst een inkijkje in zijn start als Kamerlid en de verkiezingen en de actuele situatie rond de formatie. Er was vervolgens gelegenheid voor diverse leden om Derk vragen te stellen.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.