Wilco Mazier

Wethouder

Ik ben Wilco Mazier een trotse geboren en getogen Harderwieker, getrouwd en vader van 2 kinderen. In het dagelijks leven ben ik Inkoopmanager bij A.I.C. in Harderwijk, een groothandel in gereedschap en bouwmaterialen.

Sinds 2003 ben ik politiek actief en heb ik binnen het CDA verschillende (bestuurs-) functies vervuld, waaronder penningmeester en campagneleider. Sinds 2014 ben ik lid van de gemeenteraad en sinds juni 2020 ook fractievoorzitter. Vanuit mijn functie als gemeenteraadslid ben ik ook lid van de Commissie Beleid Algemeen en tevens voorzitter van de Auditcommissie. 

De afgelopen jaren heb ik mij o.a. ingezet voor: een eerlijk systeem van afvalinzameling, een gastvrije stad voor mindervaliden en het toegankelijk houden van het bos en het Beekhuizerzand voor ruiters, wandelaars en fietsers. Samen met onze inwoners wil ik ervoor zorgen dat Harderwijk een fijne gemeente is om in te wonen, te werken en te recreëren. Dit doen ik samen met de andere mensen van het CDA door dichtbij de mensen te staan en ons oor te luister te leggen en ons in te zetten voor hun veiligheid, zodat iedere Harderwijker zich thuis voelt en waardoor je kan en mag zijn wie je bent. 

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik ook bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk.

Het weekend is voor mij het moment om met mijn gezin door te brengen. We mogen dan graag een borrelen met vrienden/buren of lekker uit eten gaan. Daarnaast mag ik ook graag koken of lezen. Op de zondag ga ik met mijn gezin naar de kerk en bezoeken we traditiegetrouw onze familie, een heerlijk rustmoment. 

Heeft u een idee, een uitdaging of wilt u gewoon iets weten over de politiek dan kunt u mij bellen of mailen.

M: 06-26322163 | E: [email protected]

Waar ik mij de komende jaren voor wil inzetten:
✔ Een sterke lokale economie in Harderwijk en Hierden
✔ Een gemeente die er is voor de inwoners
✔ Een Harderwijk en Hierden waar iedereen zich veilig in kan bewegen

Klik hier voor onze kernboodschappen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.