Wilco Mazier

Fractievoorzitter

Ik ben Wilco Mazier een trotse geboren en getogen Harderwieker, getrouwd en vader van 2 kinderen. In het dagelijks leven ben ik Inkoopmanager bij A.I.C. in Harderwijk, een groothandel in gereedschap en bouwmaterialen.

Sinds 2003 ben ik politiek actief en heb ik binnen het CDA verschillende (bestuurs-) functies vervuld, waaronder penningmeester en campagneleider. Sinds 2014 ben ik lid van de gemeenteraad en sinds juni 2020 ook fractievoorzitter. Vanuit mijn functie als gemeenteraadslid ben ik ook lid van de Commissie Beleid Algemeen en tevens voorzitter van de Auditcommissie. 

De afgelopen jaren heb ik mij o.a. ingezet voor: een betere bescherming van inwoners met schulden, het rolstoeltoegankelijk maken van de binnenstad en boulevard en een goede dienstverlening aan de inwoners van Harderwijk. Samen met onze inwoners wil ik ervoor zorgen dat Harderwijk een fijne gemeente is om in te leven, te werken en te recreëren. Dit doen ik samen met de andere mensen van het CDA door dichtbij de mensen te staan en ons oor te luister te leggen en ons in te zetten voor hun veiligheid, zodat iedere Harderwijker zich thuis voelt en daardoor kan en mag zijn wie hij/zij is. 

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik ook bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk.

Het weekend is voor mij het moment om met mijn gezin door te brengen. We mogen dan graag een borrelen met vrienden of lekker uit eten gaan. Daarnaast mag ik ook graag koken of lezen. Op de zondag ga ik met mijn gezin naar de kerk en bezoeken we traditiegetrouw onze familie, een heerlijk rustmoment. 

Heeft u een idee, een uitdaging of wilt u gewoon iets weten over de politiek dan kunt u mij bellen of mailen.

M: 06-26322163 | E: w.mazier@harderwijk.nl

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.