Ledeninterviews

Even voorstellen: Eric Kleyberg

In 2020 en 2021 hebben we meerdere nieuwe CDA leden mogen verwelkomen. In een serie interviews laten we u nader kennis met hen maken. Na interviews met Marianne Volaart, Maurice de Paauw en Adriaan Bruinink, nu een kennismaking door Ida Stoevelaar met Eric Kleyberg.

We ontmoetten elkaar voor het eerst een paar weken geleden tijdens een fractievergadering. We kenden elkaar nog niet, een goede reden om hem te vragen wat hem drijft zich in te zetten voor het CDA Harderwijk en Hierden. Waarom is Eric lid geworden van het CDA? En wat wil hij met het lidmaatschap doen? Ik vraag het hem.

Heb je in het verleden altijd op het CDA gestemd en zo ja, wat was de aanleiding om nu (pas) lid te worden?
Ik was, zoals het heet een ‘zwevende’ kiezer die zich voor de verkiezingen zich eens ging verdiepen in de zienswijze en programma-ideeën van diverse partijen. Waar voelde ik mij het beste bij. Veel kiezers zal dit bekend in de oren klinken. Iedereen doorloopt fases in zijn of haar leven, die mogelijk andere politieke voorkeur en inzichten met zich meebrengen.

Welke van de vier uitgangspunten van het CDA spreekt je het meest aan en waarom? (Rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid, publieke gerechtigheid, solidariteit)
Mijn eerste gevoel is eigen verantwoordelijkheid! Bij veel burgers en ondernemers zal het zo zijn dat zij prima voor zichtzelf kunnen zorgen en dat zij heel veel zaken zelf kunnen regelen. Solidariteit is de bijdrage aan de samenleving.

Inmiddels ligt er een conceptverkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Welke punten verdienen volgens jou zeker aandacht? 
Met een middenpartij als het CDA hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren in de gemeente Harderwijk en Hierden voor het aankomende programma en wil de burger en ondernemer extra inzicht geven wat er concreet geïnvesteerd wordt, direct bijdraagt aan de verbetering van de stad Harderwijk.

Ben je geboren en getogen in Harderwijk? Vertel iets van je gezinssituatie, je werk, je hobby’s?
Geboren in Ermelo, mijn vrouw in Nijkerk. Sinds 20 jaar al werkzaam in Harderwijk, dus affiniteit al jaren met deze gemeente. In 2015 ons droomhuis in Harderwijk weten te kopen. Ook mochten wij trotse ouders worden van zoon Stijn (bijna 6) en dochter Linde (bijna 3). Altijd al interesse gehad voor de historie van Harderwijk en dit vertaalt in een studie als Stadsgids in het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen. Ook lid van het archeologisch team van Harderwijk alsmede lid van de Oudheidkundige Vereniging Herderewich.
Ik durf te zeggen dat ik de stad goed ken in het huidige maar zeker in het geweldige verleden! Ik kom uit een warm christelijk ondernemersgezin. Via de Business School te Driebergen als hoofdverantwoordelijke terecht gekomen bij Audidealer Pouw waar ik al jaren de meest prachtige auto’s mag verkopen aan zowel particulieren als ondernemers in en buiten deze regio.
Naast actieve sporter (fitness, hardlopen) en niet te vergeten sportvisser (kost helaas veel tijd) mag ik ook graag genieten van de plaatselijke restaurants samen met gezin en/of fijne vrienden. 
Een actief baasje dus, die graag met gezin op vakantie gaat maar ook zijn rustmomenten pakt door elk jaar 2 weken te voet een Pelgrimstocht te maken zonder telefoon en geld maar puur op het pelgrimspaspoort en tas met de Jacobsschelp op de rug. Een geweldige ervaring die tijd geeft om ideeën en inzichten op te doen.

Wat mag het CDA Harderwijk- Hierden de komende tijd van jou verwachten?
Ik hoop mij als bijna echte Harderwijker sterk te mogen maken en als schakel te kunnen functioneren voor alle inwoners in de gemeente Harderwijk. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.