20 januari 2022

CDA Hilversum nieuwsbrief januari 2022: vol goede voornemens!

Afgelopen maandag was het 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar.
Nu is het niet echt onze stijl om mee te gaan met modieuze verschijnselen - het fenomeen Blue Monday is natuurlijk volstrekt onwetenschappelijk en bedacht door een reisbureau - maar we kunnen ook weer niet ontkennen dat de dagen grauw zijn, de avonden voor velen in Hilversum eenzaam, de nachten koud en de moraal laag. Vandaar dat onze fractie op maandagochtend op het Centraal Station aan alle Hilversummers bloemen uitdeelde met het verzoek deze door te geven, 'voor een glimlach'. Heerlijk om mensen eerst verbaasd en dan blij te zien kijken en met net iets meer veerkracht hun weg te zien vervolgen!

De afgelopen jaren heeft het CDA in Hilversum op diverse manieren en momenten aandacht gevraagd voor de groeiende eenzaamheid in ons dorp en de bestrijding daarvan. Ook in het komende verkiezingsprogramma zal de zorg voor elkaar één van de speerpunten zijn. Het CDA Hilversum maakt zich sterk voor een gemeente waarbij het ‘wij’ belangrijker is dan het ‘ik’. Sterke verbanden van betrokken burgers vormen de basis. 

Niet alleen eenzaamheid heeft onze aandacht, ook een dienstbare overheid die benaderbaar, betrouwbaar en behulpzaam is, geen spreadsheetcultuur maar besturen met hoofd en hart. Het behoud van onze natuur, verkeersveiligheid, bouwen voor Hilversummers, meer aandacht voor de brede middengroep die de ruggengraat van onze samenleving vormt...

Krijgt u al zin in ons verkiezingsprogramma? Nog even geduld voor de lancering eind januari!

Lees verder

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.