19 januari 2020

Gerben van Voorden Politicus van het Jaar 2019

De 15e editie van de Hilversumse verkiezing ‘Politicus van het jaar 2019’, een initiatief van De Gooi en Eembode in samenwerking met de Stichting Politiek Debat Hilversum, had een geweldige uitkomst voor het CDA Hilversum. CDA raadslid Gerben van Voorden mocht de publieksprijs in ontvangst nemen met maar liefst 25% van de stemmen!

Gerben van Voorden is het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws geweest met zijn tomeloze inzet voor de zwakkeren in de samenleving, zijn kritische kijk op dossiers in de zorg en zijn originele ideeën op het gebied van de aanpak van eenzaamheid of het stimuleren van vrijwilligerswerk. Maar ook voor het blijven aanjagen van een betrouwbare en betaalbare energietransitie draait hij zijn hand niet om.

Wij zien de winst van Gerben ook als bevestiging dat de koers die onze fractie is ingeslagen z’n vruchten afwerpt. Het afgelopen jaar heeft de voltallige fractie zich ingezet om van Hilversum een nog mooier dorp te maken. Een jaar waarin de fractie aandacht heeft gevraagd voor verkeersveiligheid, de verbinding tussen Hilversum Oost en West, eenzaamheidsbestrijding, vrijwilligerswerkbeleid en nog veel meer. Het CDA staat voor een sterke samenleving waar mensen naar elkaar omzien en dat is het uitgangspunt in alle debatten.

Gerben droeg in zijn dankwoord zijn prijs dan ook op aan de hele fractie. Ook complimenteerde hij nog even de fractiemedewerkers (Tjalke de Jong, Gertjan Postma, Maurits van Spellen en Jacobine van Dijk) die – aldus Gerben- op de achtergrond keihard meewerken, veel voorwerk verrichten, woordvoerder zijn in commissievergaderingen, als sparringpartner fungeren en dit voor een hele kleine of geen vergoeding.

De fractie feliciteert natuurlijk ook Aafke Vreugdenhil met het winnen van de vakprijs.

(foto: Eduard Metz)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.