17 mei 2024

Hilversumse coalitie gaat in gewijzigde samenstelling verder

Vandaag is de knoop doorgehakt en is in onderling overleg gekozen om de coalitie uit te breiden met twee nieuwe partijen teneinde tot een meer stabiel gemeentebestuur te komen voor Hilversum.

CDA Hilversum betreurt het dat het niet gelukt is om tot een eensluidend beeld te komen over de wijze waarop de vrijgevallen positie van wethouder Walters zou moeten worden ingevuld.

Olaf Streutker: “Niemand heeft om het vertrek van Karin Walters gevraagd – het bleek ook al gauw dat het niet eenvoudig zou worden om de vrijgevallen positie met één nieuwe wethouder in te vullen. Tijdens de verkenningsgesprekken ontstond de mogelijkheid om de coalitie niet met één, maar met twee partijen uit te breiden, zonder dat het huidige coalitie akkoord inhoudelijk verregaand op de schop zou moeten.”

CDA Hilversum heeft er vertrouwen in dat met het aantreden van Democraten Hilversum en de Partij van de Arbeid de ambities uit het coalitieakkoord gerealiseerd kunnen worden en had graag ook gezien dat Hart voor Hilversum onderdeel van de coalitie was gebleven.

Olaf Streutker: “We betreuren het zeer dat Hart voor Hilversum heeft besloten zich terug te trekken uit de coalitie. Wat ons betreft was dat niet nodig geweest. We danken de fractie en wethouder van Hunnik voor hun inzet en de prettige samenwerking.”

17 mei 2024

De persberichten zijn hier en hier na te lezen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.