51-22-191_CDA_Adv Kiest voor de natuur._103,9x105,4_1.indd
23 februari 2022

Nomineer je favoriete vrijwilliger

Nomineer jouw favoriete vrijwilliger en win een taart voor hem of haar!

Nomineer via ons contactformulier jouw favoriete vrijwilliger in Hilversum met een mooie motivatie en maak van maandag 7 maart t/m 15 maart elke dag kans op een taart voor hem of haar. Degene met de beste motivatie wint. We zijn heel erg benieuwd naar alle nominaties en verhalen!

11 en 12 maart a.s. organiseert het Oranjefonds weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het CDA in Hilversum ondersteunt deze actie traditioneel van harte door zelf vrijwilligerswerk te verrichten én door met haar beleid en plannen voor de toekomst, vrijwilligerswerk zoveel mogelijk te ondersteunen. Want, vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving. 

Nomineer hier

Waarom deze actie?

Vrijwilligers, mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een ander, vormen een onmisbare schakel in de binding en leefbaarheid van onze wijken en buurten. Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers want zonder hun inzet kunnen wij niet sporten, blijven kerken en buurthuizen dicht, kunnen scholen niets extra’s organiseren en rukt de vrijwillige brandweer niet uit.

Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk voor de samenleving. Het is ook goed voor het welzijn van de vrijwilliger zelf. Vrijwilligerswerk levert vaak nieuwe contacten, kennis en vaardigheden op. Het biedt nieuwe (werk-)ervaring, wat een mooie opstap kan zijn naar een (nieuwe) baan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die een bijdrage aan de samenleving leveren, bijvoorbeeld omdat zij zich als vrijwilliger inzetten, gemiddeld gezonder zijn en blijven dan zij die geen vrijwilligerswerk doen.

In 2019 heeft CDA Hilversum onderzoek gedaan onder de vrijwilligers en de organisaties in Hilversum. Zij gaan ons aan het hart en daarom zet CDA Hilversum de komende jaren in op:

  • het opzetten van één loket waar organisaties en vrijwilligers met vragen terecht kunnen;
  • investeren in de vrijwilligerscentrale zodat het mogelijk wordt om vrijwilligers en organisaties beter te ondersteunen;
  • Promotie van vrijwilligerswerk op scholen en het onder de aandacht brengen van de maatschappelijke stage. De aanwas van jongeren zorgt, letterlijk en figuurlijk, voor vitaliteit.
  • Starten van een proef met de maatschappelijke dienstplicht.

Het CDA Hilversum kiest voor vrijwilligers. Want bij ons is het WIJ belangrijker dan het IK. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.