01 maart 2021

Stem Olaf Streutker!

CDA stemmers uit de regio hebben tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen volop de mogelijkheid om op een ’lokale bekendheid’ te stemmen. Naast Wopke Hoekstra uit Gooise Meren en Lucille Werner uit Wijdemeren, respectievelijk lijsttrekker en nummer 10, zijn er lijstduwers uit Huizen, Muiden en Hilversum. Olaf Streutker is onze eigen Hilversumse ‘local hero’!

Gefeliciteerd met uw plek op de kandidatenlijst. Waarom heeft u zich kandidaat gesteld?

Als fractievoorzitter van het CDA Hilversum vind ik het belangrijk dat kandidaten voor de 2e kamer herkenbaar en dichtbij zijn. Inmiddels ben ik zo’n 7 jaar gemeenteraadslid en zeer betrokken op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. De lijntjes zijn kort waardoor het gemakkelijk is om een brug te slaan tussen plaatselijke en landelijke politiek. Mijn kandidatuur als lijstduwer maakt dit heel concreet en zichtbaar.

U staat op plek 52 op de lijst. Dat is een moeilijke plek om in de kamer te komen. Wat gaat u doen om stemmen te trekken?

Allereerst wil ik stellen dat ik de vermelding op de ’staartlijst’ vooral zeer eervol vindt.  De partij geeft je de kans dat mensen op je kunnen stemmen. Het is vooral ook een uiting van lokale zichtbaarheid. Het CDA Hilversum voert doorlopend campagne en zal ook nu weer alle mogelijkheden gebruiken om een duidelijke boodschap over te brengen. Over het belang van een eerlijke economie, een veilige samenleving en een betrouwbare overheid. Standpunten waar ik mijzelf ook zeer mee verbonden voel!

In het dagelijks leven ben je werkzaam als Cybersecurity Expert bij ABN AMRO Bank. In hoeverre speelt dit nog een rol in uw profilering?

Het CDA is één van de weinige partijen die in haar verkiezingsprogramma een uitgebreide paragraaf heeft over de digitale toekomst. Zoals Lubach het ook al aangaf in zijn uitzending over ‘een digibeter Nederland’ is het van groot belang dat Tweede Kamer leden voldoende kennis en expertise hebben om inhoudelijk over dit belangrijke onderwerp te kunnen meepraten. Zelf wil ik me graag inzetten voor een cyberveilig Nederland en zal me, al dan niet als gekozen volksvertegenwoor­diger, van harte inzetten voor deze belangrijke zaak!

Welke boodschap heeft u nog voor de zwevende kiezer?

Allereerst: laat je stem niet verloren gaan! Het is een voorrecht om te mogen leven in een land waar ieders stem telt. Het is ook in ons aller belang dat alle stemmen zich laten horen! Het CDA is een partij met een duidelijke visie over de samenleving, waarbij de wereld ons gemeenschappelijke huis is en we er vooral samen met elkaar moeten zien uit te komen. Niet jij of ik, maar jij én ik! We houden rekening met elkaar, laten ruimte aan elkaar, en werken zo aan een betere samenleving voor iedereen.

Stem CDA, lijst 3, #52 Olaf Streutker

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.