Meeloopstage Gijs en Brechtje

Belinda Van de Bunt een van de oprichters van dagbesteding Gijs en Brechtje, had mij uitgenodigd om een middagje stage te komen lopen. Uit de drukte, maar midden op de gezellige Gijsbrecht van Amstelstraat, bevindt zich deze dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. De kleinschaligheid en de persoonlijke benadering werd gelijk zichtbaar tijdens de lunch. Bij binnenkomst werd ik hartelijk welkom geheten door Belinda en haar collega en door 3 cliënten. Allemaal jongens van 20 jaar. Belinda toonde enthousiast het schone en opgeruimde pand. De rust en aandacht voor de jongens vielen mij gelijk op. De dagbesteding bestaat onder meer uit het verrichten van allerlei werkzaamheden voor de lokale winkeliers, maar ook uit het verzorgen van mailingen voor de Voedselbank. Op donderdag bezorgen ze met z’n allen De Gooi en Eembode in de wijk. Hierdoor is de dagbesteding bekend in de buurt. 

Na de gezellige lunch zijn we met z’n allen naar het Corversbos gereden en hebben we een mooie wandeling gemaakt. In de warme herfstzon liepen de jongens helemaal op hun gemak, ieder op z’n eigen tempo, door het bos. Wat een rust! Na onze boswandeling hebben we onszelf getrakteerd op een softijsje; genieten!

Toen ik naar huis fietste dacht ik bij mijzelf, wat hebben we een mooie stad! In Hilversum hebben veel mensen een hart voor anderen en durven moedige mensen risico’s te nemen om een kleinschalige dagbesteding te beginnen waar mensen echt worden gezien!

Gerben van Voorden

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.