Dorien Eilering

bestuur

“De aandacht voor de zorg is belangrijk, voor mensen die eenzaam zijn”

Ik ben secretaris in het bestuur van het CDA Hilversum en heb van daaruit een plek op de kandidatenlijst. Dat is een leuke toevoeging voor mezelf, en ik wil er ook mee aangeven dat ik achter de partij sta. In mijn ouderlijk huis was politiek belangrijk. Ik ben min of meer opgegroeid met het CDA, het zijn de normen en waarden die ik uit wil dragen. Door mijn studie is mijn interesse gegroeid. In mijn vorige woonplaats stond ik ook op de lijst, voor de gemeente Smallingerland.

Er is goed nagedacht over het verkiezingsprogramma, het is heel evenwichtig. En ik denk dat onze ambities die erin verwoord zijn goed én realistisch zijn. Een thema dat er voor mij uitspringt is de zorg, onder meer in de vorm van aandacht voor mensen die eenzaam zijn, wat door corona extra belangrijk is geworden. En het bouwen van huizen vind ik urgent. Het is belachelijk hoe lang het hier duurt voordat je aan een woning komt.

Ik woon nog maar een jaar in Hilversum, maar ik heb gemerkt dat als het om jongeren gaat  hier nog een wereld te winnen is. Er zouden meer ontmoetingsplekken voor hen moeten komen, waar ze gewoon kunnen gaan zitten of kunnen studeren. Jongeren zijn ook vaak eenzaam, dat heeft deze coronatijd wel duidelijk gemaakt.”

Favoriete plek

“Ik kom graag bij Mout en bij Vida. En natuurlijk is de hei prachtig, we wonen daar 5 minuten lopen vandaan.”

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.