11 oktober 2018

Geslaagde ledenvergadering

Dinsdag 9 oktober vond in Wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud de jaarlijkse ledenvergadering plaats, georganiseerd door het afdelingsbestuur. De belangstelling was groot, veel leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging.

Na het officiële gedeelte werden penningmeester Agaath Hakvoort en secretaris Ina Vlaar door voorzitter Marja Leek en CDA gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Jaap Bond in het zonnetje gezet. Hij was speciaal om deze reden naar Hoogwoud gekomen. Agaath en Ina verlaten het bestuur na respectievelijk 14 en 26 jaar en hen werd na een lovende toespraak de zilveren ere-speld van het CDA overhandigd, samen met een persoonlijke brief van partijvoorzitter Ruth Peetoom.
‘Hartelijk, warm, enthousiast, punctueel, betrokken. Dat kenmerkt jullie. Echte CDA eigenschappen’, aldus Jaap Bond. Van voorzitter Marja ontvingen zij een mooi boeket bloemen en de uitnodiging voor een etentje met het voltallige bestuur, fractie en wethouders. Ina zal overigens betrokken blijven bij het bestuur; zij blijft webmaster. Jaap Bond stuurde de volgende dag een Twitterbericht.
Nieuwe penningmeester wordt Jacko Bellis. Het secretariaatswerk wordt voorlopig verdeeld onder de andere bestuursleden, Lou Schilder, Marja Leek en Nico de Jong.
Nu Jaap Bond er toch was kon hij ook enkele vragen beantwoorden. Onder andere werd gesproken over nieuwe vormen van energie nu het kabinet binnen korte tijd alle woningen gasloos wil maken. Volgens gedeputeerde Jaap Bond wil het kabinet dit veel te snel doorvoeren en gaat dit niet lukken. Bewoners worden onverwacht op hoge kosten gejaagd door het verplicht aanschaffen van een warmtepomp of het gebruik van aardwarmte.
Na de pauze kwamen de raadsleden en wethouders aan het woord; zij lieten hun werkzaamheden van het eerste halfjaar na de verkiezingen de revue passeren waarna de leden vragen konden stellen. Het tunneltje, een zelfstandig Opmeer en de voortgang van het traject voor een nieuwe locatie van de basisscholen kwamen aan de orde. De beide wethouders Robert en Bram hebben intussen hun plek binnen het college gevonden en ervaren hun nieuwe taak als zeer boeiend. Ze ervaren ook hoe het is om aan de andere kant van de raadszaal te zitten en geen deel meer uit te maken van de vertrouwde fractie. Een andere rol waar ze aan moeten wennen.
Tegen het einde van de vergadering werden vier mensen in de bloemen gezet vanwege hun 40 jarig lidmaatschap. Ate van de Zaag, Gré Ooijevaar-Nuijens  en Harrie Wittenberg werden verrast met een fleurig boeket. Riet de Zeeuw kon deze avond niet aanwezig zijn maar zij heeft de bloemen thuis ontvangen. 

Het bestuur kan terugkijken op een zeer geslaagde ledenvergadering! Binnenkort zijn meer foto's te zien van deze avond.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.