Integraal Kind Centrum Spanbroek Opmeer: Nu Bouwen!

Bij de vorige verkiezingen hebben we aangegeven dat er een heroverweging moest komen van de locatie van het IKC. Het IKC was toen voorzien op de locatie Akker/Ruimteschip. Dat vonden wij een onlogische plek, aangezien die locatie te ver verwijderd was van de vele kinderen die in Heerenweide wonen. Die plek kon centraler. Na andere locaties via een participatietraject samen met inwoners te hebben afgestreept en na nog wat verdere omzwervingen kwamen we tezamen met inwoners uit bij de locatie van de huidige Bonifatiusschool. Centraal gelegen, bij onze centrumvoorzieningen en dichter bij Heerenweide.

Nu de locatie duidelijk is moet het tempo richting realisatie omhoog. Het bestuur van de gemeente moet nu doorpakken en aan de slag gaan met de bouw!

Dat het IKC er komt is duidelijk en voor de woningen op de vrijkomende (oude) locatie van de scholen is door de gemeenteraad een motie op initiatief van het CDA aangenomen. De vrijkomende locaties van Akker en Ruimteschip kunnen wat CDA Opmeer betreft worden benut voor woningbouw. Ook de oude locatie van de Bonifatiusschool biedt daarvoor enige ruimte. Zowel de komst van het IKC als de woningen zijn langgekoesterde wensen van de Opmeerse en Spanbroekse gemeenschap.

Toch bespeuren we bij andere partijen aarzeling om door te zetten. Van aarzeling kan geen sprake meer zijn wat het CDA betreft. De plannen zoals ze nu voorliggen zijn een doorsnede van alle belangen en voldoen aan ruimtelijke uitgangspunten. Wat ons betreft is lang genoeg gewikt en gewogen en vraagt het plan om daadkracht en een besluit om aan de slag te gaan. Daarnaast moeten omwonenden zoveel mogelijk worden betrokken bij de verdere totstandkoming van de bouwplannen. Wat dat betreft is geleerd van zaken die in Hoogwoud hebben gespeeld rond de komst van het IKC daar.

Met uw stem neemt u de kortste route naar realisatie van zowel het IKC als de woningen en steunt u CDA wethouder Robert Tesselaar bij zijn harde werk van de afgelopen jaren om dit voor mekaar te boksen. Laat Robert zijn karwei afmaken. Stem op het CDA, stem voor toekomstbestendig basisonderwijs en help met de bouw van woningen.

Stem CDA Opmeer!

Lees ons verdere programma hier op de website

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.