Bram Beemster

fractievoorzitter

Bram woont met zijn vrouw Antoinette, zoon Kees en hond Vicky al zijn hele leven in De Weere. Tussen alle vergaderingen door doet hij aan crossfit en op zondag speelt hij in het veteranen-elftal van DWB.
Sinds 2015 is Bram lid van het CDA. Bram is twee jaar wethouder geweest in Opmeer. In 2020 volgde hij Richard op 't Veld op als raadslid. Hij neemt sindsdien ook de functie van fractievoorzitter namens het CDA op zich.
Bram is afgestudeerd aan de UvA in bestuurs- en omgevingsrecht. Na zijn studie rechten is Bram aan de slag gegaan als juridisch adviseur omgevingsrecht bij een omgevingsdienst. Bram heeft ook een jaar bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State gewerkt als jurist. Hij werkte binnen de unit die gaat over uitspraken in (hoger) beroep op het gebied van milieurecht, ruimtelijke ordening en bouw. Zijn adviesbureau, Beemster Legal, heeft Bram inmiddels aan de kant gezet om zich volledig te kunnen richting op het bestuur van gemeente Opmeer. Bram was bij jongerenvereniging Argos betrokken als bestuurslid en voorzitter.

Waarom het CDA
Het CDA past bij mij omdat ik geloof dat we in de eerste plaats als gemeenschap zelf verantwoordelijk zijn voor elkaar en onze omgeving. We staan met elkaar in verbinding. Het is zijn club vanwege de waarden en fundamenten die de partij meeneemt bij het zoeken naar bestuurlijke oplossingen. “Die waarden zijn vaak vormend voor onze manier van omgaan met elkaar. Zeker in Opmeer. En ook al hebben we dat soms niet door.” Zijn verwachting dat jonge mensen zich door hard te werken daarin zouden herkennen heeft zich uitbetaald. Bram is heel blij met hoe goed de fractie functioneert. 
Het CDA heeft ook veel te bieden. Hoewel het is ondergesneeuwd de afgelopen tijd door allerlei gedoe, kom je als je een beetje rondstruint in het CDA heel veel enthousiaste mensen tegen. Lokaal, provinciaal en landelijk. Een club mensen met het hart op de goede plaats, niet aarzelend als actie wordt gevraagd of verandering moet worden doorgevoerd. Een sterkere samenleving kunnen we bouwen door zo goed mogelijk zorg te dragen voor elkaar en in gesprek te blijven over wat ons bindt.

Waar wil jij mee aan de slag?
Een gemeenteraadszetel of wethouderszetel betekent hard werken. Je bent aan het besturen en gaat over de koers en richting van een groot en belangrijk orgaan, de gemeente. De gemeente kan de Opmeerse samenleving vormen en breken. Dat komt met grote verantwoordelijkheid. Belangrijk is je niet altijd te laten leiden door de waan van alledag, de krantenkoppen, maar ook dan na te denken over het Opmeer van morgen. Elkaar daarop in de gemeenteraad en het college laten vinden is mijn doel. Vanuit het midden de verbinding zoeken en de besluitvormingsprocessen voor de gemeente daarmee soepel laten verlopen. Daarop is mijn inzet als fractievoorzitter gericht.

Ik houd intens van onze gemeente. Opmeer heeft me veel gegeven en ik ben bereid veel van mijn tijd eraan terug te geven. Op Kinderdorp kwam ik de jongens en meiden tegen met wie ik later naar feestjes in Pardoes en Argos ging. Waarmee je vervolgens zelf weer als vrijwilliger bij Kinderdorp en Zomerpop zelf actief was. Het maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel zit in onze gemeente wat dat betreft wel goed. Het is ons met de paplepel ingegoten. Ik hoop dat het verantwoordelijkheidsgevoel zich nog verder ontwikkelt en dat kundige enthousiastelingen die zich aansluiten bij de gemeenteraad. Die verjonging zie ik wederom als mijn doel voor de aankomende vier jaar. Opmeer moet voorwaarts en een slim bestuur, een goede sterke gemeenteraad is daarvoor essentieel! Gelukkig heb ik een ontzettend fijne fractie met echte CDA’ers met wie ik daar samen aan kan werken.

Heeft u vragen? Mail naar [email protected] 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.