#Ruimte voor jou!

CDA Urk wil #Ruimte voor jou! Op deze pagina lees je hoe we dat gaan doen.

Klik hier om ook het volledige verkiezingsprogramma te lezen

#Ruimte voor jongeren!

Ruim baan voor horeca en nieuwe uitgaansmogelijkheden voor jongeren. Ruimte om jezelf te zijn; daar gaan we werk van maken. Bijvoorbeeld muziekfestivals, theater, filmhuis, podia, een kartcentrum of nieuwe sporten. De komende vier jaar moeten de omslag geven in ruimte voor de jeugd! Heb je zelf ideeën? Dan denkt CDA met je mee en doen we ons uiterste best om het mogelijk te maken.

#Ruimte voor starters!

Urk heeft een enorm tekort aan woningen. De gemeente heeft beloofd de komende jaren in hoog tempo 1650 woningen in de Zeeheldenwijk te bouwen. Daar zetten we ons volledig voor in. De woningnood van starters moet nu echt opgelost worden, ook door de bouw van voldoende huurkoopwoningen. De Nederlandse regering versnelt de woningbouw naar 100.000 woningen per jaar. Daar is ruimte voor nodig en die is er om Urk heen.

#Ruimte voor ondernemers!

Bedrijven krijgen eindelijk de ruimte op industrieterrein Port of Urk en de Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland. CDA jaagt vernieuwing en onderwijs aan. Zoals speciale opleidingstrajecten van de visindustrie en maritieme sector. Andere branches zijn ook belangrijk. Denk aan webshops of ICT. We zetten een startupcentrum op waar nieuwe ondernemers geholpen worden met innovatie, groei en marketing.

#Ruimte voor het echte Urk!

We zijn ‘groos’ op onze bedrijven, cultuur en Urker gemeenschap. We sturen vis over de hele wereld. De klederdracht is zelfs te zien in de Hermitage in Sint-Petersburg. Urk is de vrijgevigste plaats van Nederland en staat alom bekend om haar zorg voor naasten. Dat is geweldig en gaan we gebruiken in een promotiecampagne om ons imago te verbeteren. We moeten ons ambassadeurs van Urk voelen, en het echte Verhaal van Urk vertellen. Een voorbeeld voor Nederland binnen de grenzen van onze democratische rechtsorde.

#Ruimte voor jou!
Stem CDA Urk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.