Functie Fractievoorzitter
Woordvoerder

●    Algemene zaken
●    Bouwen & Wonen (incl. woonbeleid)
●    Financiën (incl. De Vennen)
●    Gemeentelijke gebouwen (incl. Cammeleur)
●    Bedrijfsvoering (incl. personeel & organisatie)
●    Langdurige opvang vluchtelingen
●    Jongerenbeleid
●    Gemeenschappelijke regeling Hart van Brabant
●    Gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB)

Werkgroep Presidium, vertrouwenscommissie
Kern- / wijkvertegenwoordiger Hoge Akker
Raadslid vanaf 30-03-2022
Contactgegevens [email protected] | 06 - 1988 3052

Stijn voert onze lijst aan. Hij is 23 jaar en studeert geneeskunde. Zijn uitgangspunt is om voorafgaand aan besluitvorming met ieder in gesprek te gaan en lokale expertise te benutten.

Let's connect:


Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Stijn Sips, de lijsttrekker van deze prachtige club mensen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. In augustus 2022 heb ik mijn bachelorgraad in de geneeskunde behaald (Erasmus MC). Momenteel volg ik de eenjarige pre-master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit geeft mij de kans om mijn kennis en kunde in de (gemeente)politiek te verbreden en te verdiepen. Vanaf september start ik met de master in de geneeskunde. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met mijn vriendin Doris en mijn vrienden in Dongen en Rotterdam.

Waarom wilde je gemeenteraadslid geworden?

Als jongere / student kijk ik met een ander perspectief naar de Dongense politieke zaken. Er zijn op dit moment te veel dossiers waarin ik zie dat dit een toegevoegde waarde kan zijn. Ik wil die verantwoordelijkheid op me nemen. Tevens is het belangrijk dat de jeugd in de gemeente Dongen ook een stem heeft in de raadszaal.

Waar zet jij je voor in? En hoe doe je dat?

Vanzelfsprekend zet ik me in voor de jongeren in onze gemeente. Om voor hun, maar vooral met hen, kansen te creëren. Kansen in de woningmarkt, in het onderwijs, in de sport enzovoorts. Maar uiteindelijk zet ik me in voor de betrokken Dongenaar die gehoord wil worden. Om onder het genot van een kop koffie oplossingen te bedenken en samen de schouders eronder te zetten. Luisteren naar de Dongenaar en onze lokale expertise benutten is essentieel in mijn manier van politiek bedrijven. Daarnaast houd ik van het debat. Ik hoop dat in de raadszaal (weer terug) te brengen. Hierin kan het verschil gemaakt worden!

Nieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.