16 mei 2021

Bezoek Alkeburcht 11 mei

"Elk einde is ook een nieuw begin".

 

De initiatiefnemers van de (her)ontwikkeling van de Alkeburcht nodigden onlangs college en raad uit voor een werkbezoek. Gisteren was het dan zover.

 

Het vorige college heeft de initiatiefnemers de kans gegeven om de Alkeburcht te behouden in het centrum van Roelofarendsveen; een kans die "vol" is aangepakt.

 

En wat een toekomstbestendige transformatie heeft het gebouw ondergaan!

 

Er werd verteld over de diverse hindernissen tijdens het proces; toestemming zien te krijgen omdat ze een terras boven een gasleiding wilden maken, wanden die extra dik zijn om geluid van de horeca tegen te gaan en (natuurlijk) de luchtventilatie in zo'n multifunctioneel gebouw.

 

Meermaals is aangegeven dat vooral door veel zelf te doen het project is gerealiseerd. Daarnaast zaten de prijzen van de materialen gelukkig mee; in de huidige markt had het project veel minder kans van slagen gehad......

 

Eind van deze maand worden de 17 sociale huurappartementen opgeleverd. Aan de horeca faciliteiten wordt nog hard gewerkt; technisch is alles aanwezig, de inrichting volgt spoedig. Het gebouw is zo goed als energieneutraal. (De foto laat de 2 grote warmtepompen van het gebouw zien; de grootste is 2,5 meter hoog (!))

 

Het CDA wil de initiatiefnemers danken voor deze rondleiding, maar vooral ook voor hun doorzettingsvermogen en enthousiasme.

 

Veel succes toegewenst met de laatste loodjes!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.