Anja de Rijk - de Jong

raadslid, fractievoorzitter

Persoonlijk;
Mijn naam is Anja de Rijk-de Jong, geboren 6 januari 1973 te Ter Aar. Ik ben getrouwd met Ron en samen hebben we 3 kinderen, in de leeftijden 9 – 17 jaar (2019). Sinds 2000 ben ik woonachtig in Leimuiden en dit bevalt me uitstekend.

Opleiding/beroep.
Ik heb VWO als basisopleiding (geslaagd in 1991), hierna ben ik direct gaan werken bij Rabobank Nieuwveen e.o. en heb intern diverse opleidingen gevolgd. Hier heb ik in totaal 5 jaar gewerkt; uiteindelijk in de functie filiaalmanager. Hierna ben ik office-manager op Schiphol geworden; helaas is dit bedrijf failliet gegaan.

Na diverse banen bij assurantie-tussenpersonen als binnendienstmedewerkster (part-time) ben ik sinds 2002 volledig werkzaam bij mijn man in ons eigen bedrijf; De Rijk B.V., aannemer in waterwerken. Wij hebben 20 mensen in dienst en hebben kantoor aan huis. Het bevalt mij zeer om samen aan iets te bouwen en werk elke dag met veel plezier.

Nevenactiviteiten.
Ik heb me altijd al ingezet voor dingen naast het werk; personeelsverenigingen, administratrice bij een agrarische vereniging, hand- en spandiensten voor iedereen die me nodig heeft.

Sinds 2012 ben ik actief betrokken bij het CDA met name in het bestuur en als burgerlid met als ‘portefeuille’ Sociaal Domein (de decentralisatie volledig meegemaakt).

In maart 2018 ben ik met voorkeurstemmen gekozen voor de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Sinds januari 2019 ben ik fractievoorzitter van onze 4-mans fractie, ondersteund door enthousiaste burger- en steunleden.

Dit is een uitdaging die ik graag aan ga en met 2 handen heb geaccepteerd. In de gemeente Kaag en Braassem wordt gewerkt met een samenwerkingsagenda. Dit past bij het CDA; verbindingen leggen en samen tot mooi resultaten komen. Daar gaan we voor!

Naast het raadslidmaatschap doe ik Vormselbegeleiding voor de kerk en 1 x per week ben ik overblijfmoeder op school.


Mijn echte hobby is genieten van onze kinderen. Daarnaast zwem ik graag en ook een goed boek of een mooi gemaakte film kan ik zeer waarderen.

Waarom CDA?
Ik kom uit een echt CDA 'nest', mijn vader heeft ruim 20 jaar in de gemeenteraad voor het CDA gezeten (gemeente Nieuwkoop).

Het CDA is een verbindende middenpartij; dit is soms lastig; je doet het immers nooit goed, maar aan de andere kant is dit juist wat mij zo trekt. Het vooruit zien, niet aan populaire politiek doen, bewuste keuzes maken en met iedereen rekening houden.

De sociale kant in het leven vind ik erg belangrijk; zorg voor elkaar en maak iets van het leven; het is je gegeven....daarom CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.