13 april 2018

Duo-fractievoorzitterschap CDA Kaag en Braassem

Tijdens de verkiezingsperiode heeft de huidige fractievoorzitter van het CDA Kaag en Braassem, Karin van der Kaaden, reeds aangekondigd om na de verkiezingen een stap terug te willen doen. Na 12 jaar als fractievoorzitter zal zij haar raadslidmaatschap de komende periode o.a. inzetten voor regionale samenwerking.

De nieuwe fractie heeft gekozen voor een duo-fractievoorzitterschap, welke door Marcel Doze en Anja de Rijk vervuld gaat worden. Doze en De Rijk hebben beiden een fulltime baan. Doze legt uit: “Door de taken van het voorzitterschap te verdelen, kunnen we een pragmatische invulling geven aan de rol van fractievoorzitter.”

 

Doze gaat inhoudelijk opereren, treedt naar buiten als fractievoorzitter tijdens raadsvergaderingen en is het aanspreekpunt voor de pers.

De Rijk gaat zich vooral op het proces richten, zal overleggen bijwonen en fractievergaderingen leiden. Na de formatie zal een verdere invulling worden gegeven aan de portefeuilleverdeling van de raadsleden.

 

Beiden fractievoorzitters zijn positief over de duo-functie en zien de komende raadsperiode met vertrouwen tegemoet. De Rijk vervolgt: “We hebben er zin in om samen met de eigen en andere fracties mooie resultaten te boeken.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.