10 maart 2022

even voorstellen: nummer 5: Bas Kempenaar uit Rijnsaterwoude


Mijn naam is Bas Kempenaar, ik ben 21 jaar en woon in Woubrugge. Ik studeer politicologie in Leiden, welke ik bijna heb afgerond. Daarnaast werk ik op de boerderij en op de markt waar ik elke zaterdag bloemen verkoop.

Mijn keuze voor CDA Kaag en braassem was snel gemaakt, omdat het een partij is die bij uitstek het gesprek met inwoners belangrijk vindt. Bij vragen kun je altijd bij het CDA aankloppen én je krijgt nog gehoor ook. Bovendien kan er binnen het CDA worden gediscussieerd en worden er kritische vragen gesteld, dat is écht heel belangrijk.

Ik kan mij dan ook verbazen aan het gebrek aan debat binnen de gemeenteraad; Dit komt een goed en vooral rechtvaardig besluit te goede. Van een stevig gesprek steek je altijd wel iets op en geeft je mogelijk zelfs andere inzichten.

Graag zou ik daarom zien dat de gemeente meer naar elkaar en naar haar inwoners luistert uit oprechtheid en niet enkel vanuit politiek gewin. Eigenlijk zou ik willen dat het altijd verkiezingstijd was.

Verder sta ik voor vertegenwoordiging van alle kernen in de raad. Dit betekent ook de kleinere kernen en kernen waar geen raadsleden of wethouders wonen. Betrokkenheid van dorpsraden zou hierbij kunnen helpen.

Ohja: ik ben natuurlijk ook voor meer betaalbare woningen, maar dat is vrijwel iedereen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.