14 november 2023

In memoriam Dick Nagtegaal (83)

Op 7 oktober jl. is ons voormalig raadslid en wethouder Dick Nagtegaal (83) overleden.

Dick Nagtegaal was een CDA-er in hart en nieren. Hardwerkend, integer en sociaal bewogen. Hij werd raadslid in de gemeente Alkemade begin jaren ’90. In 1998 volgde Dick de toenmalige wethouder Nugteren op en was hij wethouder van 1998 tot 2002.

Zijn portefeuile was onder andere Welzijn. Dick vond het van belang vooral zichtbaar te zijn als wethouder en was dan ook vaak in de gemeente te vinden en ging graag op locatie in gesprek met de inwoners.

In zijn wethouders periode heeft hij het voor elkaar gekregen dat eindelijk de toenmalige verdeling van de sportvelden tussen (toen nog) DOSR en Alkmania voor elkaar kwam.

Daarna verdween hij even van het politiek toneel door grote winst van een lokale partij die tot grote veranderingen in de gemeenteraad leidde.

Hij bleef echter achter de schermen van grote waarde voor onze afdeling en zette zich in voor de pr en campagne van de CDA-verkiezingen. Ook daar toonde hij een enorme inzet en was ook overal in de gemeente te vinden: kortom hij was er altijd bij!

Vanaf 2006 nam hij weer zitting in de raad van de gemeente Alkemade zette dit voort in de raad van de gemeente Kaag en Braassem tot 2014.

Dick was lid in de orde van Oranje Nassau voor al zijn maatschappelijke diensten en betrokkenheid bij vele verenigingen.

Wij koesteren onze herinneringen en zijn Dick veel dank verschuldigd. Rust zacht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.