15 oktober 2022

Voedselbank Kaag en Braassem en omstreken doet geweldig werk!

11 oktober 2022 hebben wij,  samen met Cees Egberts van CDA Nieuwkoop, een werkbezoek gebracht aan Voedselbank Kaag en Braassem en omstreken in Roelofarendsveen.

Elke week zorgen +/- 20 vrijwilligers voor voedselpakketten voor inwoners die op of onder de armoedegrens leven. Daarnaast is ook tegen gaan van voedselverspilling een doel van de Voedselbank.

Maximaal 3 jaar mogen inwoners/gezinnen een pakket ophalen. Hierin zit voor +/- 3 dagen eten afgestemd op  het aantal personen van het huishouden/gezin.

Er wordt streng gelet op het feit dat de hulp wordt geboden aan mensen die het echt nodig hebben (!).

Op dit moment delen ze +/- 100 pakketten uit (goed voor ruim 250 mensen inclusief kinderen). De verdeling van de pakketten tussen Gemeente Kaag en Braassem en Gemeente Nieuwkoop is ongeveer 50%/50%

De afgelopen maanden is er een stijging van +/- 20% in de aanvragen. Daarnaast komt er door acties als "To good To go"  beduidend minder voedsel binnen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het de komende tijd spannend gaat worden of men aan de vraag kan voldoen.

Tot slot stijgen ook voor de Voedselbank de kosten  (energie, brandstof voor de ophaalauto's, etc.). De Voedselbank is dan ook zeer dankbaar voor de grote betrokkenheid van lokale ondernemers en sponsoren.

Feit dat beide gemeenten plattelandsgemeenten zijn, dit maakt dat er veel hulp in natura wordt aangeleverd (bijvoorbeeld; paprika's, uien of aardappelen die net niet goed zijn voor de markt). Daarmee kunnen ze veel mensen helpen.

Kent u iemand die wel eens wat voedsel en/of bruikbare levensmiddelen over heeft?
De Voedselbank komt graag met deze personen in contact.

#samensterk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.