20 december 2021

CDA Lansingerland steekt cruciale medewerkers hart onder de riem

Het CDA Lansingerland heeft honderden zorgmedewerkers, hulpverleners en pedagogisch medewerkers een kleine kerstattentie bezorgd. Tijdens de afgekondigde lockdown zorgen mensen met een cruciaal beroep ervoor dat de maatschappij blijft draaien en zij verdienen dan ook alle waardering en steun. Daarnaast roept de partij inwoners op om de komende weken om te zien naar elkaar en winkeliers en horecazaken te steunen door lokaal te bestellen en af te halen.

De kerstattentie, een versierde kerstkaars, zou eigenlijk afgelopen zaterdag worden uitgedeeld in de centra van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. “Met de toen op handen zijnde lockdown en de drukte die daardoor ontstond bij de winkels voelde het onverantwoord om daar nog eens tussendoor te gaan lopen met flyers en kaarsen”, legt lijsttrekker Jan-Willem van den Beukel van het CDA Lansingerland uit. “Daarom hebben we een mooie, nieuwe bestemming voor de kaarsen gevonden, namelijk de mensen met een cruciaal beroep. Zij vormen het fundament van onze maatschappij en staan in de frontlinie om tegen het virus te vechten. En ja, het is wederom moeilijk dat we weer zoveel mogelijk thuis moeten blijven, maar we zijn het aan deze mensen verplicht.”

Van den Beukel roept inwoners op om goed op elkaar te letten. “Zeker in deze Kersttijd, die normaal in het teken staat van hoop en samenzijn, komt de lockdown extra hard aan. Kijk daarom eens wat vaker om naar vrienden, familie of buren om te vragen of alles goed gaat. Schroom zelf ook niet om hulp te zoeken bij de gemeente of andere hulpverleners en trek bij de huisarts aan de bel bij gezondheidsklachten en wacht daar niet mee.”

Voor ondernemers in Lansingerland is de lockdown wederom een forse klap en Van den Beukel voelt met ze mee. “Daarom roepen wij als CDA op om zoveel mogelijk lokaal te bestellen. Bel, mail of surf naar de website van de lokale winkelier of horecazaak en plaats je bestelling. Afhalen is namelijk wel toegestaan. Zo steunen we zij aan zij de lokale winkeliers en horecaondernemers in deze moeilijke tijd.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.