Frans van der Graaff

Kandidaat nr. 11

Frans van der Graaff

64 jaar geleden geboren in Rotterdam (Hillegersberg), opgegroeid in Bergschenhoek, vader van een dochter en een zoon en trotse opa van vijf kleinkinderen. Na mijn trouwen, in het oude stadhuis van Bergschenhoek, zijn we in Rotterdam gaan wonen. Inmiddels wonen wij al weer 18 jaar in Bergschenhoek.

Ik heb ruim 40 jaar gewerkt bij een grote woningcorporatie. Binnen de corporatie heb ik verschillende functies bekleed. Ik ben begonnen als vakman en heb mij opgewerkt van opzichter, hoofdopzichter, hoofd bedrijfsbureau tot stafmedewerker techniek. De laatste jaren was ik coördinator bedrijfsonroerend goed en technische coördinator vereniging van eigenaren. Daarnaast ben ik 17 jaar voorzitter van de ondernemingsraad geweest. Sinds september 2013 ben ik met pensioen.

In de tijd dat we in Rotterdam woonden, was ik vaak te vinden op de voetbalvereniging SV Ommoord, om zelf te voetballen, als toeschouwer/coach/trainer van mijn zoon en dochter en als voorzitter van de club.

Naast voetbal is golven een grote passie. Iedere zondag, en als het even kan ook door de weeks, ben ik te vinden op onze prachtige golfbaan De Hooge Bergsche. De zaterdag staat in het teken van het bezoeken van de verschillende sportclubs van de kleinkinderen.

Ik ben al jaren lid van het CDA en zeer betrokken bij de gemeente Lansingerland. Zo heb ik mij de afgelopen jaren actief bezig gehouden met het Jeugd en Jongerenwerk in Bergschenhoek en ben ik sinds kort bestuurslid technische zaken van de Willibrorduskerk.

Nu ik met pensioen ben, heb ik de tijd om mij als raadslid actief in te zetten om het economisch herstel en de toekomst van Lansingerland (die van mijn kleinkinderen) te waarborgen. Hiervoor zal ik mijn betrokkenheid, bestuurservaring en expertise op het gebied van volkshuisvesting, onroerend goed en sport en recreatie inzetten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.