29 november 2021

CDA: Zij aan zij voor een beter Lansingerland

Met maar liefst 40 namen op de lijst gaat het CDA Lansingerland de verkiezingscampagne in. De Algemene Ledenvergadering stemde in met de voordracht van het bestuur en de vertrouwenscommissie. Lijsttrekker Jan-Willem van den Beukel is verheugd over de samenstelling. “Wij zijn de oudste, lokale volkspartij van Lansingerland en dat blijkt uit de lijst: een mooie en diverse doorsnede van de drie dorpskernen. Het is een mix van ervaren raadsleden vermengd met nieuwe, enthousiaste mensen waarmee wij voor tenminste zes zetels willen gaan. Nu de lijst is vastgesteld kunnen we aan de slag om de inwoners van Lansingerland ervan te overtuigen dat ons verkiezingsprogramma het beste is voor de toekomst van onze gemeente.”

Na lijsttrekker Jan-Willem van den Beukel staat raadslid Nelleke Bouwman-Quist op plek twee. Plek drie is voor raadslid Dave Bergwerff. Op de vierde plek staat raadslid en oud-ondernemer Frans Ammerlaan. Plek vijf is voor duo-raadslid Charles van Harn. Plek zes is voor Job Halkes, oud-journalist die met zijn gezin ruim tien jaar geleden zoals zovelen vanuit Rotterdam naar Lansingerland zijn verhuisd. Op zeven staat Rita Leijendekker- van Kaam. Terence Buitendijk, met 22 jaar de jongste kandidaat op een verkiesbare plek, staat op acht. In totaal telt de lijst 40 namen, met als lijstduwer scheidend fractievoorzitter Matthijs Ruitenberg.

CDA Lansingerland-voorzitter Hans Koster is trots op de lijst. “Dat 40 toppers als kandidaat of lijstduwer hun naam aan het CDA willen verbinden, is geweldig. Zij laten als persoon zien hoe diep en breed onze partij in de Lansingerlandse gemeenschap is geworteld. In iedere buurt woont wel een kandidaat, bij elke vereniging kom je CDA’ers tegen. Het is nu aan ons allen om dat de komende maanden te verzilveren.”

Naast het vaststellen van de lijst werd ook het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld. De definitieve versie komt binnenkort beschikbaar.  “De komende maanden gaan we met alle kandidaten de dorpen in, de verengingen af en langs de deuren om ons programma voor een beter Lansingerland uit te leggen”, aldus Van den Beukel. “Want wij willen een veiliger, groener en verbonden Lansingerland. Zij aan zij, met alle mensen van goede wil!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.