22 februari 2018

Een geslaagd jongerendebat met jonge gepassioneerde kandidaat-raadsleden.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vond op maandag 19 februari het Groot Lansingerlands Jongerendebat plaats. In de goed gevulde zaal op het Wolfert Lyceum waren veel raadsleden aanwezig om hun jonge kandidaten aan te moedigen. Aan dit debat namen deel:

·        Dave Bergwerff, 24 jaar (CDA)

·        Terence Buitendijk, 18 jaar (CDA)

·        Machiel Crielaard, 21 jaar (Leefbaar 3B)

·        Selgei Gabin, 25 jaar (GroenLinks)

·        Lenneke Maasland, 21 jaar (ChristenUnie)

·        Matthijs Machielse, 21 jaar (VVD)

·        Brecht Weerheijm, 19 jaar (D66)   

Onder leiding van burgemeester Pieter van de Stadt gingen de deelnemers met elkaar in debat over uiteenlopende stellingen. Onderwerpen als een vuurwerkverbod, coffeeshops en cameratoezicht passeerden de revue. De burgemeester complimenteerde de deelnemers dat zij met een duidelijk verhaal netjes binnen de tijd wisten te blijven. Dat belooft veel goeds voor de komende raadsperiode!

Verder gaf de burgemeester in zijn inleiding aan dat niet alle partijen deel konden nemen aan dit debat. Door de jonge organisatoren van Leefbaar 3B, CDA en VVD is als opzet gekozen voor een debat bedoeld om jonge kandidaten een podium te bieden en die debuteren op een kandidatenlijst. Een debat voor én door jongeren dus en op een gelijkwaardig niveau wat betreft kennis en kunde. Hierdoor konden niet alle partijen deelnemen aan dit debat doordat zij geen jongvolwassen (18-25) kandidaat op hun kieslijst hebben staan.

Al met al kijken de organisatoren Matthijs Machielse (VVD), Dave Bergwerf (CDA) en Machiel Crielaard (Leefbaar 3B) terug op een zeer geslaagd jongerendebat met enthousiaste, jonge en gepassioneerde kandidaat-raadsleden. Het publiek genoot zichtbaar van de inbreng van de zeven jonge kandidaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.