29 november 2017

Kieslijst CDA: Ervaring, jong talent en ondernemerschap

De kieslijst van het CDA Lansingerland is op 23-11-2017 definitief vastgesteld door haar leden. De lijst bestaat uit een combinatie van ‘nieuwkomers’ en ‘oudgediende’. Het CDA Lansingerland is daarom ook erg trots om deze kieslijst te presenteren.

De kieslijst van het CDA Lansingerland bestaat uit 42 kandidaten. De eerste 12 kandidaten zullen aan u voorgesteld worden:

#1 Matthijs Ruitenberg (40 jaar) is opnieuw lijsttrekker van het CDA Lansingerland. Matthijs is directielid bij de Wolfert van Borselen scholengroep.

#2 Hans van der Stelt is een ervaren raadslid en topambtenaar. Hans is namelijk directeur Bureau Digicommissaris bij de Nationaal Commissaris Digitale Overheid. Hans is financieel specialist en zeer ervaren met (digitale) dienstverlening aan onze inwoners.

#3 Dave Bergwerff is twee jaar actief bij het CDA en heeft zich ingezet in verschillende commissies en functies. Dave studeert Bestuurskunde en Overheidsmanagement en combineert zijn opleiding graag met het raadslidmaatschap. Dave is 23 jaar oud.

#4 Nelleke Bouman-Quist is een zeer ervaren raadslid en zal de fractie van het CDA opnieuw versterken met haar kennis. Nelleke heeft jarenlang gewerkt bij de UWV en is zeer deskundig op het terrein van de zorg.

#5 Frank Buijs is een ervaren bestuurder en in maart 2015 was Frank namens het CDA kandidaat voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Frank is directeur Dutch Environmental & Water Technology Association.

#6 Jaap Jan van Ingen is een zelfstandig ondernemer die bedrijven en overheden helpt met hun afvalverwerking. Jaap Jan heeft veel kennis van duurzaamheid.

#7 Frans Ammerlaan wie kent hem niet? De Ammerlaan van de bakkerijen in en rondom Lansingerland. De ondernemingsexpertise van Frans is een verrijking voor het CDA Lansingerland.

#8 Bart-Jan van Miltenburg is een zelfstandig ondernemer op het gebied van pensioenadvies. Bart-Jan is de voormalig voorzitter van het CDA-bestuur die nu vanuit de politieke inhoud Lansingerland wil versterken.

#9 Charles van Harn heeft zijn gehele loopbaan gewerkt in de waterbouw sector. De laatste jaren als zelfstandig adviseur contractzaken op grote infrastructurele werken. Sinds kort is Charles gepensioneerd en heeft tijd om zijn deskundigheid in te zetten voor de inwoners van Lansingerland

#10 Frits Vink heeft jaren in de Raad gezeten in Berkel en Rodenrijs en Lansingerland en is nu commissielid in Algemeen Bestuur. Frits heeft zeer veel kennis van de voor Lansingerland zeer belangrijke glastuinbouwsector als topambtenaar bij het opnieuw gevormde ministerie van Landbouw.

#11 Saskia van Vuren is waterbouwkundige bij onder andere de TU Delft en bij een adviesbureau. Zij is nog niet eerder actief geweest bij het CDA Lansingerland, maar vindt na 10 jaar wonen in Lansingerland de tijd daar om zich in te zetten voor de samenleving.

#12 Terence Buitendijk is de jongste kandidaat van de lijst. Hij is recent 18 jaar geworden en zit in zijn examenjaar van de HAVO.

 

De kieslijst is zorgvuldig samengesteld en het CDA geeft kandidaten de ruimte om met hun ervaring en visie Lansingerland te verbeteren.

Spijtig genoeg zullen de huidige raadsleden Johan van der Burg, Arnold Oosterlaan en Gert-Jan van den Bogerd na de verkiezingen afscheid nemen van de lokale politiek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.