12 februari 2023

Lokale kandidaten Provinciale Staten en waterschappen

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en in onze gemeente voor de waterschappen HHSK en Delfland. Helaas kenmerken deze verkiezingen zich met een vaak historisch lage opkomst. Dat is natuurlijk ontzettend jammer; provincie en waterschappen hebben moeite om hun rol in het openbaar bestuur een duidelijk profiel mee te geven. Iets wat de geschiedenis eigenlijk onbegrijpelijk is. De waterschappen zijn de oudste instellingen van ons staatsbestel. Het Hoogheemraadschap van Schieland dateert van 1273 en dat van Delfland van 1289. De oplettende lezer ziet dat het HHSK dit jaar 750 jaar bestaat. Alle reden dit jaar aandacht te hebben voor de festiviteiten rondom dit jubileum. Op de website van HHSK kunt u dit allemaal terugvinden.

Bij deze verkiezingen zijn er 3 lokale kandidaten die verkiesbaar zijn. Voor de PS-verkiezingen staat onze fractievoorzitter Jan Willem van den Beukel op de lijst en voor het waterschap HHSK zijn dat Arnold Oosterlaan uit Bleiswijk en Saskia van Vuren uit Bergschenhoek. U zult als alles goed gaat de eerste weken gaan zien op de (raam)posters die aan de CDA-leden beschikbaar worden gesteld. 

Via de gebruikelijke sociale mediakanalen zal het CDA Lansingerland u de gebruikelijke weken op de hoogte houden van de campagneactiviteiten.

Uiteraard roep ik alle CDA-ers in Lansingerland op om te gaan stemmen. Laat uw stem niet verloren gaan; het CDA kan elke stem goed gebruiken!!

 

Hans Koster

Voorzitter CDA Lansingerland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.