27 augustus 2023

CDA Lansingerland op Werkbezoek bij Humanitas

Drie fractieleden van het CDA Lansingerland hebben een inspirerend werkbezoek afgelegd aan Humanitas! Wat een geweldige organisatie is dit toch, die zich inzet voor het welzijn van mensen en zo'n positieve impact heeft op onze gemeenschap.

Tijdens ons bezoek werden wij verwelkomd door een team van gepassioneerde individuen die zich inzetten voor het ondersteunen van mensen in verschillende levensfasen. Van jong tot oud, Humanitas staat zij aan zij met degenen die een helpende hand nodig hebben. De sfeer van saamhorigheid en betrokkenheid was hartverwarmend.

Wat ons echt opviel, was de verscheidenheid aan programma's en diensten die Humanitas aanbiedt. Van ondersteuningsprogramma's aan statushouders en Oekraïners tot het bieden van gezelschap aan ouderen, van hulp bij eenzaamheid tot ondersteuning bij (financiële) administratie – ze hebben werkelijk een breed scala aan initiatieven die een positief verschil maken in het leven van mensen.

Tijdens de uitleg over hun activiteiten kregen wij een glimp van de warme en gastvrije mensen die de medewerkers van Humanitas zijn. De mens staat centraal.

Wat ons echt raakte, was hoe Humanitas vooruit kijkt en zich blijft aanpassen aan de veranderende behoeften van de samenleving. Hun inzet voor innovatie en continue verbetering is bewonderenswaardig. Het was duidelijk dat ze niet alleen vandaag een verschil willen maken, maar ook de fundering leggen voor een betere toekomst. Als de gemeente beroep op hen doet zeggen ze meteen 'ja'. Kijk alleen al naar de rol van Humanitas bij de opvang van Oekraïners.

Na dit inspirerende bezoek bevestigd ons des te meer hoe belangrijk het is om betrokken te zijn bij onze gemeenschap. Laten we samenwerken en bijdragen aan het werk van geweldige organisaties zoals Humanitas, maar ook aan andere vrijwilligersorganisaties. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, donaties of gewoon bewustwording creëren, we kunnen allemaal een rol spelen in het creëren van een gemeenschap waarin zorg en medeleven centraal staan.

Het CDA Lansingerland wil Humanitas van harte bedanken voor hun gastvrijheid en voor het geweldige werk dat ze verrichten. Laten we blijven streven naar een samenleving waarin we elkaar ondersteunen en samen bouwen aan een betere toekomst. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.