28 mei 2023

Werkbezoek Speelotheek de Speelhut in Berkel en Rodenrijs

De CDA-fractie in Lansingerland (Job Halkes en Dave Bergwerff) zijn zeer enthousiast door hun bezoek aan Speelotheek de Speelhut van afgelopen zaterdagochtend. Wat een geweldige plek voor kinderen! Vanaf het moment dat je binnenkomt, wordt je hartelijk verwelkomd door de vriendelijke vrijwilligers. Ze gaven de leden van de CDA fractie een rondleiding en legden uit hoe alles werkte. Het assortiment aan speelgoed is werkelijk verbluffend! De keuze aan speelgoed is zeer uitgebreid. Van bouwsets tot puzzels, van knuffels tot spelletjes, er is voor elk kind iets leuks te vinden. 

Wat de Speelotheek zo populair maakt, is de netheid en organisatie van de speelgoedcollectie. Alles was goed geordend en gemakkelijk te vinden. Het speelgoed is namelijk gestickerd en alles is compleet. Het geeft een geruststellend gevoel dat de teruggebrachte speelgoedstukken wekelijks worden gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit. Wat het nog beter maakt, is het lidmaatschapssysteem van de speelotheek. Door lid te worden, krijg je toegang tot een breed scala aan speelgoed, dat je kunt lenen voor een bepaalde periode. Dit is geweldig voor ouders, omdat kinderen vaak snel uitgekeken raken op speelgoed en het aspect duurzaamheid en kostenbesparing een rol kan spelen voor gezinnen. 

Kortom, Speelotheek de Speelhut is een absolute aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Het is een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en hun verbeelding kunnen laten bloeien. Het is echt geweldig hoe 15 vrijwilligers deze organisatie goed draaiende weten te houden. De CDA fractie bedankt het hele team van Speelotheek de Speelhut voor hun geweldige inzet en het creëren van zo'n geweldige speelomgeving. Zij maken echt het verschil!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.