27 november 2017

Winkeliers Bergschenhoek-Centrum slaan de handen ineen

De Bergschenhoekse winkeliers hebben een plan gemaakt voor het verlevendigen en verbeteren van hun winkelcentrum. De gemeente heeft toegezegd om hen daarbij behulpzaam te zijn.

De winkeliersvereniging Bruisend Bergschenhoek gaat in actie komen en heeft daarvoor de Stichting Bedrijven Investeringszone (BIZ) opgericht. Alle winkeliers in het centrum gaan financieel bijdragen. Er is namelijk gebleken dat er bij veel winkeliers draagvlak is voor de gezamenlijke plannen om het winkelcentrum te verbeteren. Dat brengt kosten met zich mee en omdat de gemeente bereid is door middel van een BIZ-verordening te zorgen voor het heffen van een bijdrage bij alle winkeliers, zullen ze allemaal daaraan financieel gaan bijdragen. De stichting stelt een actieplan waarin onder andere activiteiten worden opgenomen voor het houden van evenementen, vergroten van de veiligheid en onderhoud van het centrumgebied.

De Commissie Algemeen Bestuur stemde onlangs unaniem in met de voorstellen. Als de gemeenteraad op de laatste dag van november het plan goedkeurt, kan dit op 1 januari 2018 van start gaan.

Het CDA vindt het een goed initiatief en een prima samenwerking tussen de winkeliers en de gemeente. Dit mooie plan zet Bruisend Bergschenhoek opnieuw op de kaart.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.