18 januari 2021

Wopke Hoekstra gekozen als CDA-lijsttrekker

Wopke Hoekstra is door de CDA-leden gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen in maart. Tijdens het online verkiezingscongres van 16 januari werd de uitslag van de stemming bekendgemaakt. 

Dankbaar en trots

Wopke Hoekstra is dankbaar en trots dat hij is gekozen als lijsttrekker van het CDA en dat het verkiezingsprogramma is vastgesteld. In zijn toespraak noemde hij dat een verhaal waarmee we Nederland weer perspectief kunnen bieden. Wopke Hoekstra: ‘Al voor de crisis zagen we dat de druk op veel jonge gezinnen heel groot is. Die druk is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Daarom wil ik de jonge gezinnen in Nederland zo goed mogelijk ondersteunen in het spitsuur van hun leven. Heel concreet door hen voorrang te geven bij lastenverlichting omdat veel gezinnen een steeds groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan vaste lasten. Maar bijvoorbeeld ook door ervoor te zorgen dat ouders extra ondersteuning krijgen bij de geboorte van hun kind in de vorm van meer kinderopvang en meer betaald verlof voor één van de ouders.’

Actief van Groningen tot Maastricht

In het kader van de campagne blikte hij even vooruit: ‘Campagnevoeren doe je niet alleen. Wij zijn actief van Groningen tot Maastricht. Ik kijk er enorm naar uit om met alle vrijwilligers en alle kandidaten aan de slag te gaan.’ Bij de campagne kick-off zal Wopke Hoekstra zijn verhaal voor Nederland presenteren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.