04 december 2020

Betaalbare koopwoningen voor inwoners Kamerik

In Kamerik gaan tenminste 20 goedkope koopwoningen gebouwd worden, en inwoners van Kamerik hebben de eerste keuze bij de verkoop. Het CDA heeft deze voorstellen gedaan bij bespreking van bestemmingsplan De Wijde Blik. De nieuwbouwplannen omvatten ongeveer 60 woningen.

Er is in Kamerik een grote behoefte aan betaalbare koopwoningen. In de voorliggende woningbouwplannen was mede op verzoek van inwoners de wens opgenomen om betaalbare koopwoningen te bouwen, maar een harde eis was dit nog niet. Het CDA Woerden heeft daarom een wijzigingsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat tenminste 20 woningen in het segment ‘goedkope koopwoningen’ vallen. Dit zijn woningen met een prijs tot 225.000 euro. Het voorstel kan naar alle waarschijnlijkheid rekenen op een raadsmeerderheid.

In antwoord op vragen van CDA Woerden raadslid Toos van Soest heeft wethouder De Weger verder toegezegd dat inwoners van Kamerik als eerste in aanmerking zullen komen om een nieuwbouwhuis te kunnen kopen in hun eigen dorp. Aangezien de gemeente grondeigenaar is kan zij dit opnemen in de verkoopvoorwaarden van de woningen.

Raadslid Toos van Soest is blij met de voortgang: "De woningbouwplannen voor deze locatie in Kamerik gaan snel. Eerder hebben we daar samen met inwoners op aangedrongen, waardoor het bestemmingsplan nu al af is. Ondanks die snelheid zal het nog even duren voordat de woningen er daadwerkelijk staan. Het goede nieuws is dat er straks zeker betaalbare woningen voor Kamerikse jongeren bij zitten en dat zij ook eerste keuze zullen hebben".

Afgelopen donderdag (3 december 2020) sprak de gemeenteraad over de nieuwbouwplannen. Het bestemmingsplan voor woningbouw op de voormalige locaties van basisschool De Wijde Blik in Kamerik wordt op 16 december 2020 vastgesteld door de gemeenteraad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.