10 november 2021

CDA bezoekt Inloophuis ‘t Centrum

Afgelopen vrijdag 5 november bezocht een delegatie van de CDA fractie Inloophuis ‘t Centrum aan de Havenstraat. De raadsleden lieten zich bijpraten over de activiteiten van het inloophuis als ontmoetingsplaats, de logeerplekken, de werkzaamheden van de koffiebranderij Overhoop en de zorg vanuit de Kerk-in-de-buurt-winkel. 

John en Corrie, het beheerdersechtpaar van de locatie, vertelden samen met vrijwilligers over de activiteiten die worden georganiseerd. Het Inloophuis is een bijzondere ontmoetingsplaats met oog voor elkaar. Uiteraard werd stilgestaan bij de lastige coronatijd waarin activiteiten op een andere manier werden georganiseerd. Vanuit de aanwezigen werden ook knelpunten als de woningnood, dakloze arbeidsmigranten, eenzaamheid en verslaving onder de aandacht van de raadsleden gebracht. 

CDA Lijsttrekker Job van Meijeren: ‘Dit werkbezoek is hartverwarmend. Ik ben diep onder de indruk van inwoners die elkaar helpen en bijstaan en zo het verschil maken in het leven van anderen. De manier hoe hier van ieder talent gebruik wordt gemaakt is prachtig, als vrijwilliger of koffiebrander, iedereen kan iets betekenen voor een ander en onze samenleving’. 

De CDA raadsleden namen ook een aantal observaties mee over knelpunten in de zorgverlening en problematiek die speelt op straat, zoals verslaving en dakloosheid. Ook werd aandacht gevraagd voor de vele aanbieders van zorg in Woerden wat soms maakt dat inwoners steeds bij een andere hulpverlener starten, zonder dat echt hulp wordt geboden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.