14 december 2021

CDA is onder de indruk van restauratie Brediusboederij

Wat een prachtige aanwinst voor Woerden! Daar waren de christendemocraten het roerend over eens na het werkbezoek op zaterdag 11 december aan het bestuur van de Stichting Hofstede Batestein en een kijkje in de Brediusboerderij.


In 2008 raakte de Brediusboerderij, of Hofstede Batestein zoals zij officieel heet, zwaar beschadigd door brand. De toenmalige eigenaar ging niet tot herbouw over. Daarom besloot de gemeenteraad in 2015 de boerderij aan te kopen voor 550.000 euro. In december van hetzelfde jaar werd de Stichting Hofstede Batestein opgericht met als doel te komen tot restauratie, beheer en onderhoud van het rijksmonument Hofstede Batestein. Eind 2020 is een start gemaakt met de restauratie en heeft de stichting een exploitatieovereenkomst afgesloten met een uitbater. De oplevering van de gerestaureerde boerderij is gepland op 1 maart 2022 en een maand later wil de exploitant de deuren van Parkcafé Bredius openen.

Zaterdag 11 december brachten een aantal raadsleden van het CDA Woerden een werkbezoek aan de bijna gerestaureerde Brediusboerderij. Ook gingen zij in gesprek met een delegatie van het bestuur van de Stichting Hofstede Batestein. De recente mededeling van de gemeente over drie maanden vertraging van de herinrichting van het landgoed was ook onderwerp van gesprek.

CDA-raadslid Toos van Soest: “Wat wordt het mooi! Ga vooral allemaal kijken als het af is. Het wordt een regelrechte aanwinst voor Woerden. Wij zijn bij het CDA Woerden heel blij dat wij in september 2015 hebben ingestemd met de aankoop van de Brediusboerderij.” Haar collega CDA-raadslid Marco Hollemans vult aan: “Als CDA Woerden waarderen wij de inzet van de leden van de stichting al die jaren. Een groep enthousiaste Woerdenaren die hier op vrijwillige basis ontzettend veel tijd in steken. Chapeau! Maar ook petje af voor de nieuwe uitbaters. In deze lastige tijd een restaurant te starten, is lef hebben. Dat verdient ook alle steun en medewerking van de gemeente. Wij vertrouwen erop dat burgemeester en wethouders er alles aan proberen te doen dat de herinrichting van het landgoed tijdig is gerealiseerd. En deze nieuwe parel voor Woerden volgend jaar april gewoon via de hoofdentree vanaf de Van Kempensingel is te bezoeken."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.