15 maart 2019

CDA Kamerlid bezoekt zorginstellingen Woerden

CDA TWEEDE KAMER LID JOBA VAN DEN BERG BEZOEKT ZORGINSTELLINGEN IN WOERDEN

Op vrijdag 15 maart 2019 heeft het CDA Tweede Kamer lid Joba van den Berg een bezoek gebracht aan een aantal zorginstellingen in Woerden. Zij sprak daarbij met leden van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis en de Sint Maartenskliniek. Daarna bezocht ze Graas Orthopedische Schoentechniek. Doel van het gesprek was op de hoogte te blijven van en te discussiëren over de toekomst van de zorg in de regio Woerden.

Joba van den Berg, CDA fractiewoordvoerder Medische Zorg in de Tweede Kamer, werd hierbij vergezeld door diverse CDA’ers uit de provincie, de regio en Woerden. Het bezoek begon met een gesprek met Luc Demoulin (lid van de Raad van Bestuur van het St. Antonius ziekenhuis) en Wouter van Maarsseveen (zorgmanager in Woerden). Gezien de onlangs door haar gepresenteerde initiatiefnota 'Zorg in de Regio' was Joba met name geïnteresseerd in de toekomst van de locatie Woerden voor de regio.

Vervolgens werd de Sint Maartenskliniek bezocht, waar het gezelschap werd ontvangen door Mark van Houdenhoven (voorzitter Raad van Bestuur), Anouk Heinen (manager bedrijfsvoering) en Jan de Kluis (locatiemanager Woerden). Hier werd het gesprek met name gevoerd over de inrichting van deze specialistische zorg en de verbinding met de Woerdense regio.

Het bezoek werd afgerond met een bezoek aan Graas Orthopedische Schoentechniek. Met name onderwerpen als de financiering van de zorg en de dilemma’s voor kleine zorgaanbieders in een veld met grote spelers als verzekeraars kwamen hier op tafel. Met de inhoud van de diverse gesprekken zal het CDA op de diverse niveaus verder aan de slag gaan.

Op de foto boven dit artikel van links naar rechts: Wouter van Maarsseveen (zorgmanager Woerden), Job van Meijeren (raadslid CDA Woerden), Joba van den Berg (Lid Tweede Kamer), Vera Streng en Marco Hollemans (raadsleden CDAWoerden), Chris van de Westerlaken (CDA Statenlid Utrecht), Ad de Regt (CDA Oudewater), Simone Borgstede (CDA Ronde Venen) en Luc Demoulin (lid Raad van Bestuur Antonius)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.