31 augustus 2023

CDA Woerden fleurt Harmelen op met duizenden bloembollen

Het CDA Woerden vindt dat Harmelen komend voorjaar opgefleurd mag worden met bloeiende bollen. Daarom hebben de christendemocraten duizenden bloembollen gekocht die aanstaande zaterdag 2 september in de CDA stand uitgedeeld zullen worden tijdens de Septembermarkt.

Volgens CDA-raadslid Toos van Soest zijn er verschillende plekken binnen de bebouwde kom van Harmelen waar voorjaarsbloeiers op gemeentegrond goed tot hun recht kunnen komen. Als voorbeelden noemt zij de wegberm bij de Vijverhof, de hoek Raadhuislaan/Wilhelminalaan en de berm langs het watertje van de Bernardlaan. “Als we daar allemaal in het wild een stuk of 5 bloembollen planten hebben we er volgend voorjaar een heleboel vrolijkheid bij in ons dorp”, aldus van Soest. Als voorbeeld noemt ze het grasveldje op de hoek van de Dorpstraat met de Noordergaard: “daar staan elk voorjaar de krokussen en narcissen volop te bloeien, daar geniet in enorm van. Omdat ik dat ook graag op andere plekken in Harmelen zou zien, hebben we bij het CDA het plan bedacht om bloembollen uit te delen die inwoners van Harmelen naar eigen inzicht ergens binnen de bebouwde kom kunnen planten zodat we er in het voorjaar allemaal plezier van hebben”.

Er zijn bollen van narcissen, blauwe druifjes en krokussen die opgehaald kunnen worden bij de stand van CDA die zaterdag 2 september op de Septembermarkt in Harmelen te vinden is.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.