21 maart 2022

Dirk van der Borg voorgedragen als informateur Woerden

Oud-burgemeester Dirk van der Borg wordt door het CDA Woerden voorgedragen als informateur. Op dinsdag 22 maart worden de vertegenwoordigers van alle partijen in de Woerdense gemeenteraad gevraagd zijn opdracht vast te stellen. Van der Borg (66) was eerder burgemeester van Graafstroom en de fusiegemeenten Molenwaard en Molenlanden. Hij is op korte termijn beschikbaar.

Op donderdag 17 maart hebben de verkozen partijen in de Woerdense gemeenteraad CDA-lijsttrekker Job van Meijeren gevraagd het initiatief te nemen in de formatie. Het CDA Woerden krijgt als grootste partij die verantwoordelijkheid. Van Meijeren heeft daarop een informateur aangezocht en voorgedragen. Aanstaande dinsdag stellen de politieke partijen de opdracht van de informateur vast. Informateur Van Der Borg moet zoeken naar ‘de mogelijkheden die partijen geschikt achten voor het vormen van een solide meerderheidscoalitie’. 

Van der Borg was eerder burgemeester van Graafstroom en van de fusiegemeenten Molenwaard en Molenlanden (tot 2020). Daarna was hij waarnemend burgemeester in Sliedrecht (tot april 2021). Van der Borg is in het verleden voorzitter geweest van het Woerdens Beraad, destijds een netwerkoverleg van de Groene Hart gemeenten. Als zijn opdracht is vastgesteld voert hij deze week al de eerste gesprekken. 


Voor meer informatie kunt u met CDA-fractievoorzitter Job van Meijeren contact opnemen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.